nieuws

Nieuws

Werken met een stagiair: Doen!

Werken met een stagiair: gewoon doen!
8 juli 2020

In augustus en september start de periode dat studenten hun opgedane kennis in de praktijk willen brengen. Het inzetten van stagiairs is een slimme investering. Innovatieve vakmensen die nu en in de toekomst in de sector willen werken zijn namelijk hard nodig en verbeteren het imago van de sector onder jongeren. Ook maken ze tuinbouwbedrijven aantrekkelijker als werkgever. Dus: Heb je een interessante opdracht? lever hem dan nu aan!

Groen of 'grijze' opleiding

Bij een stagiair denk je al snel aan stage vanuit een 'groene' opleiding. Dat kan, maar besef dat je een groot deel van de stagiairs juist kunt vinden vanuit andere vakgebieden en de meer ‘grijze’ opleidingen. Wil je de website of je social media verbeteren of met een frisse blik de marketingstrategie laten onderzoeken, denk eens aan stagiairs in de richting van Marketing & Communicatie. Of denk eens aan een technische stagiair, die je zo enthousiast maakt over de enorme innovatie van de techniek in de glastuinbouw, dat hij al zijn klasgenoten hierover vertelt. Of wat denk je van een commerciële stagiair, die jouw verkoop of afzetmarkt een nieuwe impuls geeft?

Het formuleren van een opdracht

Kasgroeit helpt je graag bij het formuleren van interessante stageopdracht. Juist het formuleren van een opdracht is belangrijk. Zo kan je gericht zoeken en in contact te komen met de juiste student. Denk daarbij vooral eens out of the box. Spelen er thema’s binnen jouw bedrijf die je graag opgepakt ziet worden, maar waar je zelf niet aan toekomt? Een stagiair kan je hier wellicht verder mee helpen.

Raak geïnspireerd:

Op onze pagina van de stagestiumulator staan genoeg tips en tools voor het opstellen van een stageopdracht. We komen graag bij je langs om je te helpen bij het maken van een opdracht. Wij kunnen je helpen door het leggen van contact met het onderwijs en het vinden van geschikte stagiair.
Wij kijken uit naar je reactie!