nieuws

Nieuws

Werk verandert, verander mee!

werk-verandert-verander-mee
11 augustus 2015

De campagne “Werk verandert, verander mee!” heeft mijzelf ook aan het denken gezet. Als ik terugkijk op mijn opleiding en de verschillende banen die ik heb gehad, dan is er een hoop veranderd. Er worden nu hele andere kwaliteiten van mij verwacht dan in mijn eerste baan. In de toekomst zullen de kwaliteiten die van mij worden verwacht ook weer anders zijn. Hoe zorg ik ervoor dat ik hierin kan meebewegen en inzetbaar blijf tot mijn 67ste, of langer?

Jolanda Rosloot – Kas groeit

 

Om erachter te komen wat de stand van zaken is, stel ik mijzelf regelmatig een aantal vragen:

  1. Wat zijn mijn kwaliteiten en talenten?

Wanneer ik iets doe waar ik goed in ben, stimuleert dit mij om het nog beter te doen.

  1. Wat vind ik belangrijk in mijn werk?

Als werk gebaseerd is op mijn inspiratiebronnen draagt dit bij aan mijn motivatie, betrokkenheid en werkplezier. Dit zit wel goed in mijn huidige baan. Het ondersteunen van de groei van mensen in hun ontwikkeling is een van mijn drijfveren om dit werk te doen.

  1. Waarin wil ik mij ontwikkelen?

Leren inspireert mij en ik verwerf hiermee nieuwe kennis en vaardigheden. Hiermee verbeter ik mijn positie op de arbeidsmarkt. Voor de toekomst wil ik graag nog meer kennis over het leren van mensen opdoen. Hoe zorg je ervoor dat opgedane kennis in een cursus meer wordt toegepast in de praktijk.

  1. Ben ik flexibel en wendbaar?

Regelmatige verandering van functie, werkzaamheden en taken is voor mij belangrijk om niet vast te roesten.

  1. Zijn privé en werk in balans?

Ik zet op een rij hoe de verdeling is tussen werk en privé. Wat zijn knelpunten en hoe kan ik het anders verdelen en wat heb ik daarvoor nodig?

  1. Waar wil ik naar toe binnen mijn loopbaan?

Ik denk na over mijn toekomst en waar ik naar toe wil.

 

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om hiermee mee zelf aan de slag te gaan ga ik hierover in gesprek met anderen. Wil je ook in gesprek over jouw loopbaan kom dan dinsdag 22 september 16:30 naar het Loopbaancafé van Kas groeit.