nieuws

Nieuws

Welcome aboard

Welcome aboard
12 november 2019

Op dinsdag 29 oktober heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de door Kasgroeit georganiseerde P&O expertisegroep Noordoost Nederland. De bijeenkoms vond plaats bij Hoogweg kwekerijen in Luttelgeest. Negen HR-medewerkers van acht verschillende glastuinbouwbedrijven uit Noordoost Nederland waren bij de bijeenkomst aanwezig.

Het doel van de P&O expertisegroep is om kennis uit te wisselen met vakgenoten uit het veld. Met elkaar zoeken we verdieping op HR gerelateerde onderwerpen waarbij kennis en van elkaar leren voorop staat.

Onboarding

De eerste bijeenkomst stond in het teken van onboarding: hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen binnen de organisatie en snel productief zijn? Misschien denk je: 'Onboarding', alweer een hippe Engelse kreet? Misschien wel, maar wij als Kasgroeit zijn ervan overtuigd dat het als organisatie loont om in kaart te brengen hoe het ‘onboarden’ bij jou geregeld is.

Investeren

Uit onderzoek van verschillende bureaus blijkt dat 65% van de nieuwe medewerkers binnen 91 dagen alweer op zoek is naar wat anders. Zonde van alle investeringen in tijd, moeite, en geld. Zeker nu het talent niet voor het oprapen ligt. We kennen allemaal de voorbeelden van de werkplek die niet ingericht is op de eerste werkdag, de gehaaste collega waar een kennismakingsafspraak mee gepland staat maar die op het moment suprême aangeeft geen tijd te hebben, of (de meest schrijnende) men is niet op de hoogte van jouw eerste werkdag.

Marjolein Cooijman van HR Dynamics heeft ons in een interactieve workshop meegenomen in de wereld van onboarding. De reactie van de deelnemende HR-medewerkers waren positief. Het wordt als zeer waardevol ervaren om met collega’s uit hetzelfde vakgebied en branche te sparren over HR gerelateerde thema’s. De volgende bijeenkomst staat gepland voor 28 januari 2020.

Wil je ook advies over HR-vraagstukken of wil je meer weten over de P&O expertisegroep? Neem contact op met een van onze Adviseurs Arbeidsmarkt.

Ben je specifiek geinteresseerd in het thema 'Onboarding'? Geef je dan op voor de masterclass op 26 november!