nieuws

Nieuws

Wat moet je doen om in de toekomst niet overbodig te worden?

wat-moet-je-doen-om-in-de-toekomst-niet-overbodig-te-worden
18 december 2015

Stel dat op grote schaal menselijke arbeid wordt vervangen door machines, wat zijn de gevolgen en wat moet je dan leren? Een toekomst waarin de machine doet wat de mens ooit deed betekent dat we nieuwe dingen moeten leren. Maar maakt de mens eigenlijk wel een kans in de race tegen de machine?

 

Technologische vooruitgang heeft in het verleden altijd banen vernietigd en tegelijk nieuwe gecreëerd. De Zweedse meubelmaker Ikea heeft “Anna” in dienst, een virtuele helpdeskmedewerker. “Anna” heeft instructies gekregen van de mens. De interactie tussen mens en robot wordt belangrijker. Je moet digitaal handig zijn.

 

Maar de toekomst is vooral creatief en sociaal

Vooral de menselijke interactie en sociale vaardigheden worden belangrijker. Dit is voor een robot moeilijk te ontwikkelen. Het is niet enkel een kwestie van het aanleren van technische kennis, maar vooral ook het vermogen op problemen op te lossen, op een creatieve manier en het vermogen om met andere mensen om te gaan en met ze te onderhandelen. De Iphone is vooral succesvol door zijn marketingstrategie die door mensen is bedacht. De huidige tijd vraagt om ondernemend leren. Je moet je vaardigheden constant aanpassen en verbeteren. Het begint bij jezelf, waar ben ik goed en wat wil en kan ik nog meer leren. En wat kun je zelf doen om te blijven leren?

 

Wil je een keer over jouw toekomst praten? Vraag dan een gesprek aan bij Kas groeit, via info@kasgroeit.nl

(Bron WRR rapport: De robot de baas)