Nieuws

Waarom niet nu?

Waarom niet nu?
19 augustus 2021

In gesprek met medewerkers hoor ik regelmatig goede redenen om een opleiding of cursus even uit te stellen. Tijdens de inspiratiedag van Kasgroeit kwam ik in contact het Johan. Door allerlei privéomstandigheden had hij inmiddels al vijf jaar niks meer gedaan aan opleidingen of zijn ontwikkeling. Zelf schrok hij daarvan. “Ik sta nu echt al een hele tijd stil, het wordt nu echt tijd om mij te oriënteren”. De angst om achter te blijven werd opeens groot.

Het komt nooit uit

Als ik bel met de vraag voor deelname aan de Brancheopleiding Glastuinbouw, krijg ik bijna altijd te horen: “Het komt nu niet uit”. Maar ja, herkennen we dat niet allemaal? Het komt nooit uit, we hebben het altijd druk en voor je het weet zijn er weer jaren voorbij. Je moet soms gewoon toch die keuze maken en het gewoon doen.

Brancheopleiding als startpunt

Ook voor Johan zou de brancheopleiding Glastuinbouw een mooie keuze kunnen zijn. De opleiding geeft je de mogelijkheid je eerst breed te oriënteren, zowel op het gebied van teelt als bedrijfsvoering, en daarna te specialiseren. De opleiding is echt maatwerkt, waardoor je je kunt ontwikkelen en specialiseren binnen jouw eigen bedrijf gericht op skills die je kunt verbeteren. De Brancheopleiding helpt jou stap voor stap verder te komen in je loopbaan.

Maak tijd! 

We doen het vaak te weinig, tijd maken voor onszelf en onze eigen ontwikkeling. Ga met je leidinggevende in gesprek of neem eens contact met ons op als je niet weet hoe je het moet aanpakken hoe je hier in je tijd mee moet omgaan of op welke manier je hierover in gesprek gaat met jouw leidinggevende.  Uiteindelijk is het ook voor jouw leidinggevende vaak een winst als jij je als medewerker ontwikkelt en lekkerder in je vel zit omdat je beter op je plek zit of je hebt ontwikkeld binnen je functie!

Aanmelden voor de Brancheopleiding Glastuinbouw die start op 29 oktober kan nog!

Neem contact met mij op voor vrijblijvend advies!

Anneke Postma, adviseur opleiding en ontwikkeling Kasgroeit