nieuws

Nieuws

Verschillende leiderschapstrainingen bij Lentiz Cursus en Consult

verschillende-leiderschapstrainingen-bij-lentiz-cursus-en-consult
25 februari 2015

Lentiz Cursus en Consult biedt verschillende trainingen op het gebied van leidinggeven. Deze zijn specifiek gericht op de glastuinbouw. Instrueren op de werkvloer is een populaire. Deze wordt meerdere malen per jaar gegeven aan leidinggevend middenkader, denk aan teamleiders of meewerkend voormannen.

Lourens van Herk, directeur van Lentiz Cursus en Consult: “deelnemers kunnen zelf praktijksituaties aandragen. Het is een voordeel dat het specifiek voor de glastuinbouw wordt gegeven. Vaak lopen cursisten tegen dezelfde situaties aan. Hoe ga ik om met een lastige werknemer? Hoe motiveer ik een groep scholieren? Door vanuit deze praktijkvoorbeelden te werken kunnen cursisten de oefeningen ook direct in de praktijk toepassen”.

Voor werknemers die een stapje verder willen is er instrueren op de werkvloer 2 voor gevorderden. Beoordelingsgesprekken, teambuilding en time-management komen onder andere aan bod.  

Voor bedrijfsleiders biedt Lentiz de Minimaster leidinggeven aan. Bovengenoemde thema’s worden hier ook behandeld. Hiernaast worden de taken en verantwoordelijkheden van het middenkader behandeld. Ook aan projectmanagement wordt een dagdeel besteed. Bedrijfsleiders krijgen regelmatig te maken met projecten, bijvoorbeeld een uitbreiding of een teeltwisseling. Plannen, risico’s in kaart brengen en rapporteren bij deze projecten zijn handige technieken hierbij. Elke les begint met een excursie bij een van de deelnemende bedrijven. Dus niet alleen op het gebied van leidinggeven wordt er van elkaar geleerd.

Lentiz geeft op 3 maart de workshop: Delegeren in Instrueren op de werkvloer, hoe doe ik dat?
Geef je kosteloos op