nieuws

Nieuws

Tweede Masterclass EVTO succesvol afgerond

tweede-masterclass-evto-succesvol-afgerond
25 maart 2014

18 maart is de 2e Masterclass EVTO (Economische Vorming Toekomstig Ondernemer) door de deelnemers afgesloten met een zeer positieve evaluatie  Enkele opmerkingen van de cursisten: “Ik heb meer inzicht gekregen in mijzelf en durf nu scherpere vragen te stellen. Erg leerzaam en heb mijn kennis over de boekhouding opgefrist. Het was belangrijk om buiten de deur te kijken”.

 

De cursus  bestond uit 10 bijeenkomsten, iedere keer voorafgegaan door een interessante bedrijfsexcursie.

 

Er is  veel tijd besteed aan het Business Model Canvas (BMC), waarbij de cursist gedwongen werd om na te denken over zaken als: wat is mijn markt, hoe creëer ik meerwaarde voor mijn bestaande relaties, welke strategie ga ik volgen? Dit alles onder leiding van de enthousiaste Miel Hooijdonk, die de begeleiding van de E-scan én het BMC voor zijn rekening nam, o.a. door individuele bedrijfsbezoeken!

 

Johan Zwemmer (bedrijfsadviseur Flynth) heeft de deelnemers bijgeschoold over het verzamelen / analyseren van gegevens, het lezen van het boekhoudrapport, financieringsmogelijkheden en de fiscale aspecten bij bedrijfsovername.

 

Andere (gast) sprekers waren Anton de Boer (organisatie-adviseur), Leo Plak (verzekeringdeskundige), Aad Overtoom (notaris) Hans Tesselaar (bedrijfsadviseur), Peter Koopman en Dennis Koomen (bedrijfsdeskundigen RABObank).

 

Deze keer hebben de deelnemers ook gewerkt met de E-scan waardoor men meer inzicht heeft gekregen in zijn eigen ondernemersprofiel en –denkstijl. Voor sommige deelnemers was dit behoorlijk confronterend maar ook verhelderend!

 

Het is zeker de bedoeling om de Masterclass EVTO volgend seizoen weer te organiseren, voor meer informatie, klik hier