Nieuws

Tweede lichting technici in opleiding van start!

Tweede lichting technici in opleiding van start!
7 juni 2021

Afgelopen woensdag 2 juni is de tweede lichting zij-instromers van start gegaan met de eerste module van de basiscursus onderhoudsmonteur. De cursus is onderdeel van het project Sleutel aan je toekomst in de kas en is in samenwerking met het ROVC tot stand gekomen.

Toenemende vraag naar technici

Met Sleutel aan je toekomst in de kas wil Kasgroeit een bijdrage leveren aan de toenemende vraag naar technici in de glastuinbouwsector nu, en in de toekomst.

Zij-instromers

Ervaren technici zijn moeilijk te vinden. Om deze reden richt het project zich op zij-instromers die aantoonbare affiniteit met techniek hebben maar niet in een technisch beroep werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemand die in het weekend graag aan auto’s , brommers, of fietsen sleutelt en doordeweeks als financieel medewerker werkzaam is.

Verleiden

Met de cursus, in combinatie met een baan bij een glastuinbouwbedrijf, proberen we de zij-instromers te verleiden de overstap te maken naar een technische baan binnen de sector. Roy is een zij-instromer uit de eerste lichting die deze stap heeft gemaakt. Hij werkt nu bij Ammerlaan TGI in Pijnacker: 

Noord-Holland

In het najaar wordt Sleutel aan je toekomst in de kas ook in Noord-Holland uitgerold. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich vanaf nu aanmelden!

 

Meld je nu aan als bedrijf voor het traject Noord-Holland!