nieuws

Nieuws

Todays's & Tomorrows Talent

todays-s-a-tomorrows-talent
2 oktober 2018

Tomorrow's Talent
Tijdens de Dutch Agri Food Week is Kasgroeit aanwezig bij de events Tomorrow’s Talent en Today’s Talent in Venlo. De Dutch Agri Food Week is er om het positieve imago van de sector te versterken. Een mooi moment voor ons natuurlijk om aan te haken. Tijdens Tomorrow’s Talent worden bedrijven en hbo+studenten aan elkaar gekoppeld door samen te koken. Het gaat om studenten van allerlei studierichtingen health food & innovation management, logistiek, ICT, marketing, business, food design, toegepaste biologie. Zo kunnen ze elkaar laten zien wat ze in huis hebben. Kasgroeit mag laten zien welke mooie banen en stageopdrachten er zijn in de glastuinbouwsector. 

Today’s Talent
Naast het promoten van bedrijven bij studenten liggen er ook kansen voor zij-instromers tijdens het evenement. Uit eigen ervaring weten we dat ook hier vaak successen worden behaald door werknemers uit andere sectoren binnen te halen bij agrarische bedrijven. Today’s Talent is een event waarbij werkzoekenden van het UWV in discussie gaan met bedrijven. Ze bespreken vooroordelen zoals: ‘van werken in de glastuinbouw krijg je vieze handen’. Of: ‘iedereen die nu nog geen werk heeft, wil ook niet werken’. Zo leren bedrijven in de glastuinbouw wat ze kunnen veranderen om zij-instromers aan zich te binden. Werkzoekenden leren de sector kennen zoals deze in werkelijkheid is. Wil je als bedrijf ook meedoen aan deze discussie? Mail dan naar m.juckers@kasgroeit.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 5 oktober 2018.

Vacatures of stageopdrachten
Vacatures of stageopdrachten in de regio Brabant en Limburg? Als je ze voor maandag aanstaande mailt dan nemen we die mee naar Tomorrow’s Talent.
Voor vacatures in alle regio’s kun je terecht bij onze arbeidsmarktadviseur Jos Klop. En stageopdrachten meld je bij onze stagestimulator.

Instroom
Het vinden van nieuwe werknemers is in lange tijd niet zo moeilijk geweest. Daarom legt Kasgroeit steeds meer de focus op het creëren van nieuwe instroom in de sector. Dat vinden we belangrijk omdat de glastuinbouw nieuwe mensen nodig heeft. Mensen die kunnen omgaan met de innovaties en veranderingen binnen bedrijven. Want alleen als je aandacht geeft aan je menselijke kapitaal kun je je in de toekomst als bedrijf onderscheiden. Je kunt efficiency slagen maken, automatiseren, robotiseren wat je wilt, maar als jouw medewerkers daar niet mee om kunnen gaan, sta je mooi te kijken. En de strijd op de arbeidsmarkt is nog nooit zo fel geweest. Ook binnen andere sectoren wordt alles uit de kast gehaald, dus actie is gewenst!