nieuws

Nieuws

Tijd overhouden als leidinggevende? Dat kan!

tijd-overhouden-als-leidinggevende-dat-kan
10 februari 2016

Stel; een werknemer heeft jouw instructies niet goed begrepen. Al dat werk was voor niks. Of er ontstaat een conflict tussen twee werknemers. Dit kost je tijd om het op te lossen en de negatieve sfeer komt het efficiënt werken ook niet ten goede. In jouw werk zijn er veel obstakels die efficiënt werken in de weg staan. Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? Effectief leidinggeven is een oplossing die al veel tijd bespaart.

 

Goede instructies geven, controles doen en jouw personeel positief motiveren. Als je dit kunt, houd je meer tijd over voor jouw eigen taken. Echter kan het geven van instructies moeilijk zijn, vooral voor mensen die dingen snel snappen. Het kan helpen als je je verplaatst in iemand die voor het eerst in de kas werkt. Of je kunt het werk zelf een keer voor doen. Poolse werknemers zeggen vaak dat ze de uitleg hebben begrepen terwijl dat niet zo is. Dit kan verwarrend zijn, je kan hem of haar vragen om de werkzaamheden voor te doen en bijvoorbeeld uit te leggen aan de rest van de groep. Dan is het voor jou ook meteen duidelijk of het werk begrepen is. Bij Nederlandse werknemers kun je vragen de uitleg nog eens te herhalen.

 

Wil je meer weten over effectief leidinggeven? Hanneke Westerop geeft hier een cursus over. In de Bommelerwaard hebben 10 leidinggevenden gisteren de cursus effectief leidinggeven afgerond. Teamleiders, bedrijfsleiders en meewerkend voormannen van verschillende bedrijven deden mee. Onder andere van Allure Gerbera, Linflowers en Kwekerij Antonia. Op de foto staan Gert de Leeuw en Peter van Steenbergen van Linflowers. Zij waren erg enthousiast over deze cursus.

 

Wil je ook tijd overhouden? Op 28 april start een nieuwe cursus in De Lier. Meld je aan via onze site: Effectief Leidinggeven

 

Wil je andere tips over hoe je jouw werk efficiënter kunt indelen? Geef je dan kosteloos op voor de workshop “Onderbrekingen en afleiding de baas” op 17 maart!