nieuws

Nieuws

Terugblik Kick-off meeting

terugblik-kick-off-meeting
5 december 2016

Tijdens de eerste Kick-off meeting 1 december “Is een por voldoende” stond het in beweging krijgen van medewerkers centraal.

Evert Hatzmann van Nestor, keynote spreker: ‘Medewerkers zitten toch in een soort ‘maxi-cosistand’. Het gaat nu toch goed, ik doe mijn werk goed en ik zit hier prima. Waarom zou ik iets doen? Het is juist de kunst om ze ‘over de bal heen te laten kijken’’.

 

Om mensen in beweging te krijgen is het belangrijk om wat verder vooruit te kijken. We moeten minimaal tot ons 67ste blijven werken. Vervroegd uittreden is voor de meeste mensen geen optie meer. Niet iedereen kan zijn werk op langere termijn fysiek of mentaal volhouden. Kans op ziekteverzuim wordt groter. Een ander risico is kwalificatieveroudering. Heeft de medewerker nog wel de kennis en ervaring in huis om mee te groeien met de ontwikkelingen binnen het bedrijf? Sommige taken worden overbodig maar er komen ook weer nieuwe taken bij. Hoe gaat de werknemer ervoor zorgen dat hij/zij inzetbaar blijft?

 

De ‘loopbaanvouchers’ zijn daarbij een handig hulpmiddel. Medewerkers kunnen hiermee gratis gebruik maken van loopbaanbegeleiding. De loopbaanbegeleider helpt de medewerker door de juiste vragen te stellen. De medewerker krijgt inzicht in zijn/haar eigen wensen en kansen.

 

Om inzicht te krijgen hoe je als organisatie mensen in beweging kunt te krijgen kun je het effectiviteitsmodel in te zetten. Het effectiviteitsmodel kent vier fasen (ambitieniveaus). Het is geen eenmalige actie, de directie moet erachter staan, dit opnemen in hun beleid en uitdragen naar de medewerkers. Het eerste ambitieniveau is prikkelend. Dit is een wake-up call, medewerkers moeten het voelen, er moet een gevoel van urgentie ontstaan. Hiervoor zet ‘Nestor’ de jobnavigator in (confronterende test). Medewerkers ervaren zo dat baanzekerheid niet vanzelfsprekend is.

Ook het incompany loopbaancafé van Kas groeit geeft de eerste aanzet. Dit loopbaancafé kunnen werkgevers inzetten om ‘te prikkelen’. Welke veranderingen zien we in de tuinbouw en wat kan dit betekenen voor medewerkers? Tijdens de ‘kick-off’ kregen de deelnemers een voorproefje van het loopbaancafé.

 

Ine Prins van Prins orchidee: ‘Ik zie mijn personeel ouder worden, iedereen heeft het prima naar zijn zin wat natuurlijk fijn is, maar ik maak mij wel zorgen. Kan iedereen dit werk blijven doen? Daarom heb ik een loopbaancafé georganiseerd, en nu ga ik ze stimuleren gebruik te maken van de loopbaanvoucher’.

 

Tijdens de bijeenkomst konden de deelnemers kennis maken met de drie loopbaanbegeleiders. SWH HR Diensten, James en Matchcare. Drie verschillende partijen die loopbaanbegeleiding op ‘hun eigen’ manier aanbieden en waar de deelnemers met een loopbaanvoucher uit kunnen kiezen. Meer informatie over voorwaarden en aanmeldprocedure zie ‘loopbaanvoucher’.

 

Heb je de kick-off gemist en wil je alsnog deelnemen. Dat kan. Er vinden nog twee bijeenkomsten plaats:

 

 

Aanmelden kan nog.