nieuws

Nieuws

Succesvolle bijeenkomst Horti Bedrijfsschool

succesvolle-bijeenkomst-horti-bedrijfsschool
12 augustus 2013

Op 11 juli vond de bijeenkomst ”De praktijk van scholing en ontwikkeling in de glastuinbouw” plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Kas groeit en Lentiz Cursus en Consult. Er was grote belangstelling onder ondernemers en P&O managers van glastuinbouw bedrijven. Steeds meer glastuinbouwondernemers gaan inzien dat scholing en ontwikkeling van personeel hun aandacht verdient.

Tijdens de bijeenkomst liet Kas groeit zien waar ze het afgelopen jaar mee bezig is geweest. De Scholingsadviseurs van Kas groeit zijn bij een groot aantal bedrijven geweest waar ze de Ontwikkelscan inzetten. Daarnaast is de website www.hortibedrijfsschool.nl ontwikkeld waarop makkelijk en snel opleidingen en cursussen voor de glastuinbouw te vinden zijn. Ook is er een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld, zodat ondernemers zeker zijn dat opleidingen van goede kwaliteit zijn.

Lentiz Cursus en Consult liet de aanwezigen kennis maken met een tweetal opleidingen. Het BBL programma voor (toekomstig) assistent bedrijfsleiders en het mini-masters programma. Van beide opleidingen waren ook deelnemers aanwezig, die hun ervaringen deelden en hun diploma uitgereikt kregen.

Scholingsadviseur Mara Juckers gaf een praktijkvoorbeeld van hoe zij aan de slag gaat bij ondernemers met ontwikkeling van personeel.

Tot slot presenteerden een aantal van de opleiders waar Kas groeit mee samenwerkt hun opleidingsaanbod voor komend seizoen. De opleiders presenteerden zich op een kleine markt, met stands waar ondernemers in gesprek konden gaan met trainers en flyers konden meenemen. Naast Lentiz Cursus & Consult presenteerde Hanneke Westerop training & advies, CBT Trainingen & Opleidingen, Onderwijsgroep Noord-West, HAS den Bosch, Quinton brandpreventie en Verkeersschool van Buuren zich. 

Achteraf waren zowel de aanwezigen als de organisatoren positief over deze bijeenkomst. Het was goed om het bedrijfsleven te verbinden met het onderwijs. Iets wat Kas groeit in de toekomst vaker wil gaan organiseren.