nieuws

Nieuws

Succesvol sollicitatiegesprek voeren?

Drie tips voor een succesvol sollicitatiegesprek
3 oktober 2019

Deze week deelt Marjolein van Dam in haar rubriek 'Werkende Weetjes' tips om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren.

Met veel moeite heb je een aantal sollicitaties ontvangen op de vacature die je onlangs hebt geplaatst. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste kandidaat aanneemt? Meestal worden sollicitatiegesprekken gevoerd en op basis daarvan beoordeeld of de sollicitant past. Nog steeds worden veel kandidaten (ten onrechte) afgewezen, omdat ze de verkeerde vragen stellen of gesteld krijgen. De juiste vragen stellen is belangrijk om sollicitanten achteraf met elkaar te kunnen vergelijken.

# Tip 1: Gestructureerde interviews

Hoe kun je kandidaten met elkaar vergelijken, als je andere vragen aan ze stelt (of vragen op een andere manier stelt)? Je krijgt hooguit een bepaald onderbuikgevoel of je vooroordelen worden bevestigd. Gestructureerde interviews met een set vooraf vastgestelde vragen zijn bewezen succesvoller. Schrijf de eigenschappen voor succes in de baan op papier en geef deze gewicht mee (van absoluut noodzakelijk tot ‘nice to have’). Wat onderscheidt een topper van de gemiddelde medewerker? Stel op basis hiervan vragen vast, die je aan elke kandidaat stelt, en geef tijdens het gesprek al scores aan.

#Tip 2: Knort. Ja, dat lees je goed.

De meeste mensen kennen de STAR methode, om vragen te stellen over gedrag in een specifieke situatie uit het verleden. Ken je dit niet? Dan is het zeker interessant om je hierin te verdiepen: Google of kijk eens op deze site.

Maar ik begon over “Knort”. Dit staat voor Kort, Neutraal, Open, Relevant en Toegestaan. Dat heb ik niet zelf bedacht, maar las ik in dit artikel, waarin een heldere toelichting wordt gegeven. Wellicht wat kNort door de bocht, maar kort samengevat komt dit neer op duidelijke en open vragen stellen, waarbij je de sollicitant zoveel mogelijk aan het woord laat, zonder hem te beïnvloeden met jouw mening.

#Tip 3: Waar ben je trots op?

Stel eens geen klassieke vragen, zoals wat iemands goede en slechte punten zijn, maar laat vertellen waar iemand trots op is. Dat geeft energie (je hersenen maken ook echt oxytocine aan) waardoor, als je in de flow zit, sociaal wenselijke antwoorden worden vergeten en je de échte persoon ziet.

Wil je meer informatie over een succesvol sollicitatieproces? Kijk onze masterclass ‘Voorkom een mismatch in de sollicitatieprocedure

Of neem contact op met één van onze Adviseurs arbeidsmarkt om een afspraak te maken. We komen graag bij je langs om je verder te helpen.