nieuws

Nieuws

Succes geboekt bij Marjoland

succes-geboekt-bij-marjoland
21 januari 2016

Marjoland heeft een aantal doelen opgesteld voor 2016. Op de planning staat onder andere: digitalisering van het verkoopproces en de interne communicatie. En er wordt een nieuw computersysteem voor de teeltspecialisten ontwikkeld. Hoe zet Marjoland hun werknemers in beweging om deze doelen te behalen?

 

Ook leren van elkaar
Angelien van den Nouweland geeft aan dat ze het belangrijk vindt om mensen in haar bedrijf op te leiden. Angelien: “dat gebeurt over het algemeen in verschillende groepen. De productiemedewerkers, de chefs, het management en de directie. Bij elke groep past een andere manier van leren. Bij Marjoland wordt het leren van elkaar op de werkvloer afgewisseld met het volgen van trainingen, meestal in company”.

  

Verschillende groepen
Alle medewerkers hebben de mogelijkheid om een BBL opleiding te volgen. Dit is een incompany traject bij Lentiz. Hoe worden de verschillende groepen binnen Marjoland ontwikkeld? Angelien: “de eerste groep, de productiemedewerkers worden een half jaar lang opgeleid door onze eigen mensen. De chefs krijgen elke maand les van de directie. De derde groep, het management draagt Marjoland. Dit zijn veelal specialisten, wij vinden het belangrijk dat zij zichzelf ontwikkelen. Uiteraard ontwikkelen we onszelf binnen de directie ook. We leren door buiten ons bedrijf en buiten de branche te kijken. Door het bezoeken van bijeenkomsten en excursies. Daarnaast hebben wij een bedrijfscoach die in ieder geval jaarlijks met ons meekijkt naar ons businessplan. Wij vinden het belangrijk dat iemand van buiten kritische vragen stelt over onze toekomstplannen.

 

Op deze manier zetten wij onszelf en onze werknemers in beweging. De verschillende manieren van leren in de diverse groepen dragen bij aan het realiseren van onze doelen”.

 

In beweging komen?
Jezelf of jouw werknemers in beweging zetten? Kas groeit helpt daarbij. We zoeken naar de juiste opleiding of ontwikkelen deze.

 

Bezoek de pagina opleidingen of neem contact op met één van onze opleidingsmanagers.