Nieuws

Stilstand is vooruitgang

14 september 2021

Je kent het wel. Er komt een moment dat je je beseft dat je niet meer gelukkig bent in je baan. Soms denk je dan al snel: 'hier word ik niet wijzer van. Ik ga naar een vacaturesite om te solliciteren'. Er zijn veel vacatures en de bedrijven zullen je met open armen ontvangen. Het is echter de vraag of je vanuit de emotie dan de juiste beslissingen zult nemen. Heb je voldoende stilgestaan wat maakt dat je ongelukkig bent? Is het de sfeer op het bedrijf, je leidinggevende die niet met je meedenkt, onvoldoende ontwikkelperspectief? Geef jezelf de ruimte om hier wat langer over na te denken. Meer inzicht zorgt voor betere keuzes. Sta even stil om daarná echt een stap vooruit te zetten! 

4 tips om beter voorbereid een nieuwe stap in je loopbaan te maken:

1 Ga het gesprek aan intern

Ga het gesprek aan binnen je bedrijf. Bij voorkeur met je leidinggevende en anders met P&O. Soms zijn zaken wel voor jou duidelijk, maar voor anderen binnen het bedrijf helemaal niet. We hebben vaak aannames en verwachtingen zonder die te toetsen bij de collega’s. Zonde als je ergens anders gaat werken voordat je duidelijkheid hebt welke mogelijkheden er zijn binnen je bedrijf. Wellicht kunnen ze je tóch een opleidingstraject aanbieden voor een andere functie of staan ze wél open voor een gesprek over een betere work-life balans.

2 Ga het gesprek aan met onze loopbaanadviseurs  

Bij Kasgroeit hebben we adviseurs scholing en ontwikkeling in huis. Heb je het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling en/of weet je niet goed welke richting je de komende jaren op wilt? Ga eens in gesprek met 1 van onze opleidingsadviseurs. Ze weten welke relevante opleidingen en cursussen er zijn in de sector en kunnen je ook bijvoorbeeld een loopbaanscan aanbieden. Daarmee kun je meer inzicht krijgen in je drijfveren, kwaliteiten en te ontwikkelen competenties.

3 Maak gebruik van een loopbaanvoucher

Als medewerker in de glastuinbouw heb je de unieke mogelijkheid om gratis een loopbaanvoucher aan te vragen. Kasgroeit heeft 5 professionele loopbaanbedrijven geselecteerd waaruit je kunt kiezen. Je gaat gesprekken aan met een erkende professional en samen gaan jullie aan de slag met jouw (loopbaan)vraag. Kijk voor meer informatie ga naar de pagina over loopadvies.

4 Schrijf je in bij Kasgroeit

Bij Kasgroeit verzamelen wij alle relevante vacatures in de glastuinbouw. Wij hebben vanuit onze opdracht een onafhankelijke rol richting medewerkers en bedrijven. Daarom kunnen wij je met onze expertise van arbeidsmarkt en de glastuinbouw goed verder helpen. Na je inschrijving spreken we je wensen en mogelijkheden door en brengen we je in contact met werkgevers die bij jou passen. Als we denken dat het beter voor jou is om eerst andere stappen te nemen (zie bovenstaande tips) zullen we dat ook eerlijk met je bespreken.

Bekijk het artikel 5 redenen om via Kasgroeit te solliciteren.  

Zou je een keer willen brainstormen met 1 van onze adviseurs over dit thema? Wij komen graag met je in contact. Dit artikel is geschreven door Jos Klop, Adviseur Arbeidsmarkt van Kasgroeit.