nieuws

Nieuws

Stichting Nieuwland en Kasgroeit aan de slag

Stichting Nieuwland
11 juni 2019

Donderdagavond 6 juni heeft Kasgroeit zich gepresenteerd aan de Business Club van Stichting Nieuwland. Deze stichting vertegenwoordigt glastuinbouwondernemers in de Noordoostpolder. De avond vond plaats op de nieuwe locatie van Goossens Flevoplant in Ens. (Zij kweken aardbeienplanten.) Kasgroeit gaat deze regio ondersteunen op het thema arbeid. De focus zal in eerste instantie liggen op het verbeteren van de relatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Om de stemming onder de aanwezigen te peilen trapte Adviseur Arbeidsmarkt Frank van Baarle af met de vraag ‘Wat doe jij om jongeren jouw bedrijf in te krijgen en te enthousiasmeren voor een carrière in de glastuinbouwsector?’. De aftrap maakte duidelijk dat het onderwerp leeft. Bedrijven worstelen met het vraagstuk hoe jongeren geënthousiasmeerd kunnen worden om voor een tuinbouwopleiding te kiezen. Een vraagstuk wat sectorbreed speelt.

In het eerste deel van de presentatie hebben we uitgelegd wie we zijn en welke activiteiten er vanuit Kasgroeit al plaatsvinden in de regio. In het tweede deel heeft Adviseur Arbeidsmarkt Martijn van Velzen verteld over zijn ervaringen met de stagestimulator in het Westland en Oostland, een project dat hij in opdracht van Glastuinbouw Nederland heeft uitgevoerd en wat onderdeel uitmaakt van de dienstverlening van Kasgroeit. Ook hier was het doel om de relatie tussen het onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren.

We zullen de rest van dit jaar gaan gebruiken om te inventariseren hoe de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven nu wordt ervaren door de bedrijven en onderwijsinstellingen. Op basis van deze inventarisatie zullen we vervolgstappen gaan zetten. Het streven is om in het eerste kwartaal van 2020 een event te organiseren waarbij het onderwijs en bedrijfsleven samenkomen.