Nieuws

Starten. Waarom niet nu?

2 juni 2022

Jezelf blijven ontwikkelen is iets wat bij veel mensen op het wensenlijstje staat. Maar als je dan doorvraagt zijn er voldoende goede redenen op te noemen om op dat moment niet door te pakken. Begrijpelijk, maar wanneer doe je het dan?

Zelf ben ik in april gestart met een nieuwe opleiding. Iedereen zij tegen mij ‘Moet je dit nu wel doen?’ ‘Heb je het nog niet druk genoeg?’ Vragen die ik mijzelf ook heb afgevraagd, maar ik heb toch de knoop doorgehakt en ben gestart. Ja het is druk, maar ik krijg ook weer nieuwe energie. Alleen al die andere mensen weer ontmoeten is leuk! Maak die keuze voor jezelf en ga het gewoon doen.

Brancheopleiding als startpunt

De brancheopleiding Glastuinbouw zou voor veel mensen in onze sector een hele mooie opleiding zijn om te volgen. Want ontwikkelingen als het nieuwetelen, milieueisen, technologische ontwikkelingen en goed werkgeverschap vragen om steeds andere competenties van medewerkers. Maar hoe ontwikkel je deze competenties? In de rol van of groeiend naar de rol van teeltspecialist, bedrijfsleider of teamleider heeft deze opleiding je heel wat te bieden. Vanuit een brede oriëntatie kun je je specialiseren op het gebied van teelt of bedrijfsvoering.

Uniek opleidingstraject

De brancheopleiding glastuinbouw is geen standaard opleiding, maar een uniek ontwikkeltraject. Je wordt begeleid door een persoonlijke leercoach waarmee je je jouw eigen leerdoelen in kaart brengt, je maakt gebruik van vraagstukken uit je eigen organisatie en je krijgt een kijkje in de keuken bij andere deelnemers en hun bedrijven. En misschien wel de belangrijkste: de tijdsbesteding wordt aangepast aan de drukke en rustige periodes van jouw organisatie. Yes, dus dat excuus kan alvast van je lijstje af om nu niet te kunnen starten 😊

Maak tijd!

We doen het vaak te weinig, tijd maken voor onszelf en onze eigen ontwikkeling. Ga met je leidinggevende in gesprek of neem eens contact met ons op als je niet weet hoe je het moet aanpakken, hoe je hier in je tijd mee moet omgaan of op welke manier je hierover in gesprek gaat met jouw leidinggevende. Uiteindelijk is het ook voor jouw leidinggevende vaak een winst als jij je als medewerker ontwikkelt en lekkerder in je vel zit omdat je beter op je plek zit of je hebt ontwikkeld binnen je functie!

De brancheopleiding glastuinbouw start weer op vrijdag 7 oktober 2022. Lees je verder in, ga in gesprek met je werkgever of stel mij al je vragen. 

Deze blog is geschreven door Anneke Postma, adviseur opleiding en ontwikkeling Kasgroeit