Nieuws

Brancheopleiding start 11 maart

7 januari 2022

Het begin van het nieuwe jaar is een mooi moment om je plannen waar te maken. Wil jij je verder ontwikkelen binnen jouw bedrijf in de richting van teelt of bedrijfsvoering? Start met de tweejarige brancheopleiding op 11 maart en ga aan de slag gaat met vraagstukken binnen jouw eigen bedrijf, afgestemd op jouw ontwikkeling.

Mooie kans

In deze video vertelt Jacco Vooijs, voorzitter regio Westland en Aalsmeer bij Glastuinbouw Nederland je meer over de brancheopleiding. "De Brancheopleiding geeft je de kans om je praktische kennis op mbo niveau om te zetten naar theoretische kennis op hbo niveau." 

De tweejarige Brancheopleiding is ontwikkeld door Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy. Het sterke van de brancheopleiding is dat je jouw eigen bedrijf en vraagstukken die daar spelen inbrengt in de opleiding. Leren op de werkvloer staat namelijk centraal. Zo helpt de opleiding de praktijk in jouw hele bedrijf iedere dag een stuk vooruit: meerwaarde voor zowel werkgever als werknemer!

Uniek aan deze opleiding

 • Persoonlijke leercoach
  Je wordt begeleid door een persoonlijke leercoach waarmee je jouw eigen leerdoelen in kaart brengt.

 • Leerroute zelf bepalen
  Na een algemene module maak je zelf de keuze voor het vervolg van je leerroute: Teelt of Bedrijfsvoering.

 • Maatwerk
  De tijdbesteding wordt aangepast aan de drukke en rustige periodes van jouw organisatie. Zo voorkom je een overvolle agenda en ben jij beschikbaar als dat nodig is.

 • Praktijkgericht
  Je maakt gebruik van vraagstukken uit je eigen organisatie. Fijn, zo kun jij dit direct toepassen.

 • Kijkje in de keuken
  Bijeenkomsten vinden grotendeels plaats op locatie bij de deelnemers van de opleiding. Een kijkje in de keuken en een mooie manier om ervaringen uit te wisselen.

Geef je nu op!

De brancheopleiding glastuinbouw bestaat uit 4 blokken en duurt ongeveer 2 jaar. Per blok heb je 4 masterclasses. Afhankelijk van jouw ervaring en kennis wordt er uit gegaan van ongeveer 6 maanden per blok. Tijdens het intakegesprek wordt er afhankelijk van je voorkennis bekeken of je in blok 2 kunt instromen. 

Pak jij deze kans? Kom alles te weten over de Brancheopleiding Glastuinbouw en geef je op!