nieuws

Nieuws

Stagiairs vinden in coronatijd

Stagiairs vinden in coronatijd
26 mei 2020

Weet je nog dat je zei dat je nog eens een goede stagiair moest vinden voor jouw bedrijf? Die tijd is nu aangebroken! Nu in coronatijd? Ja, nu in coronatijd! Zoals jij vooruit moet kijken met de plannen voor de organisatie, moet een student dat ook doen voor zijn opleiding en/of stage.

Juist nu!

Hoewel nu de meeste opleidingen stil liggen of online plaatsvinden, staat in september het nieuwe schooljaar weer voor de deur. Veel studenten zullen in die periode ook weer moeten starten met hun stage. Het lijkt misschien nog ver weg en makkelijker nu nog even vooruit te schuiven, maar het betekent wel echt dat je nu alvast op zoek moet gaan om op tijd een geschikte stagiair te vinden.

Hulp bij uitzetten opdracht

Wij kunnen je helpen aan de slag te gaan met het vinden en uitzetten van stages- en afstudeeropdrachten, op mbo, hbo en wo niveau. Naast de contacten die we hebben met het onderwijs, kunnen je helpen met het opstellen van de stageopdrachten en je adviseren over de begeleiding van een stagiair. Op onze pagina van de stagestimulator vind je al verschillende tips en tools voor het succesvol inzetten van stagiaires en lees je ervaringen van stagiairs zelf.

Out of the box

We dagen je graag uit om een inspirerende stageopdracht op te stellen. Denk daarbij vooral out of the box. Spelen er thema’s binnen jouw bedrijf die je graag opgepakt ziet worden maar waar je zelf niet aan toe komt?

Het belang van stagiairs

Het inzetten van stagiairs is een slimme investering. Innovatieve vakmensen die nu en in de toekomst in de sector willen werken zijn namelijk hard nodig. Inspirerende stages zullen het imago van de sector onder jongeren verbeteren en de tuinbouwbedrijven aantrekkelijker maken als werkgever.

Laat je inspireren door andere opgestelde stagevacatures:

Denk trouwens ook eens aan onderzoeksopdrachten gericht op het bestrijden van bacteriële plantziektes of andere plant-, water, bodem gerelateerde vraagstukken. Hier kun je natuurlijk ook studenten voor inzetten!

Neem contact met ons op!