nieuws

Nieuws

Sjaak Mostert over de cursus Effectief leidinggeven

sjaak-mostert-over-de-cursus-effectief-leidinggeven
1 april 2015

‘Enthousiasme is mijn valkuil’

 

“Ik heb nog dagelijks profijt van de cursus effectief leidinggeven”, vertelt Sjaak Mostert. Hij is sinds drie jaar meewerkend voorman bij Schenkeveld tomaten.

 

“Tijdens de cursus kreeg ik inzicht in mijn kwaliteiten en valkuilen. Één van mijn kwaliteiten is mijn enthousiaste. Maar dat is ook gelijk mijn grootste valkuil als het gaat om delegeren. Vanuit dit enthousiasme pak ik dingen soms te snel zelf op. Terwijl het beter is werknemers zelf de ruimte te geven om dingen op te pakken.

 

Spannend en leerzaam

Er kwam verschillende gesprekstechnieken aan bod. Bijvoorbeeld beoordelingsgesprekken of correctiegesprekken. Deze oefenden we ook met een acteur. Best spannend, maar heel erg leerzaam.

 

Praktijkopdrachten

Na elke les kregen we opdrachten mee die we tijdens het werk konden uitvoeren. Zo moesten we voorbereiden op welke manier wij instructies geven. Tijdens de cursus gaven we elkaar om de beurt instructies. Daarna kregen we feedback van elkaar: wat kwam goed over en welke instructies waren onduidelijk. We leerden hoe dit vanuit de theorie zou moeten gebeuren. En wat non-verbale communicatie hier mee te maken heeft.

 

Binnenkort ga ik weer in gesprek met onze P&O adviseur over welke cursus voor dit jaar geschikt is”.

 

Interesse?

Ook interesse in deze cursus?
Er zit er 25% Colland subsidie op deze cursus. Meldt je aan via: /opleidingen/effectief-leidinggeven-42.html