nieuws

Nieuws

Roland verandert mee, en jij?

roland-verandert-mee-en-jij
26 juni 2015

Meer co2 binnenhouden’

 

Roland  volgt de HBO cursus plantfysiologie aan de HAS en de cursus Het nieuwe telen. Ik werk al meer dan twintig jaar in de glastuinbouw, dus praktijkervaring genoeg. Maar ik wilde het waarom van mijn handelingen weten. Waarom reageert een plant op een bepaalde activiteit”.

 

Roland: “Bij het nieuwe telen komen de cursisten ook bij elkaar in de kas. Het is ontzettend leerzaam om een kijkje te nemen op andere bedrijven. Dingen die ik tijdens mijn werk tegenkom kan ik direct met mijn trainer overleggen. Zo kom ik in mijn werk gelijk verder. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om de luchtramen op een andere manier te gebruiken om zo meer co2 binnen te houden.

Het was wel wennen om weer nieuwe dingen te leren. Maar daarin heb ik mijn draai snel gevonden. In deze tijden is het nodig om bij te blijven en af en toe iets nieuws te leren, ook al ben ik bijna 45 jaar. Ik wil ook interessant blijven voor mijn werkgever.  

Beide cursussen zou ik andere teeltmanagers aanraden. Je bekijkt het werk weer eens met andere ogen en krijgt daar nieuwe engergie van''.

 

Roland is sinds twee jaar Teeltmanager bij Kiepflower en volop in ontwikkeling.

 

U wilt toch ook aantrekkelijk blijven voor uw werkgever?