nieuws

Nieuws

Praktijkdag Excelleren in leiderschap

praktijkdag-excelleren-in-leiderschap
18 februari 2015

Op 3 maart organiseert Kas groeit de praktijkdag ‘Excelleren in leiderschap’. Deelname is gratis.

 

Bedrijven binnen de glastuinbouw groeien. Steeds meer werknemers krijgen een leidinggevende rol. Er wordt van een leidinggevende veel gevraagd. Ze moeten alert reageren op allerlei ontwikkelingen. Daardoor loopt iedereen in de dagelijkse praktijk wel eens tegen problemen aan. Instructies worden niet goed uitgevoerd. Functioneringsgesprekken schieten er bij in of er komt niet zoveel uit. Het komt vaak voor dat het management niet altijd voldoende is meegegroeid met de groei van het bedrijf. Bedrijfsleiders of teamleiders krijgen steeds vaker een coachende rol naar de leidinggevende laag daaronder. Maar wat is coachend leiderschap nu eigenlijk en voor wie is het zinvol?

 

De bovengenoemde thema’s komen tijdens deze middag aan bod. De dag start met een inspirerende spreker, ondernemer Benno Schildkamp. Hij vergelijkt leidinggeven / ondernemen met het coachen van een voetbalteam. aansluitend worden er 5 verschillende workshops georganiseerd. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 5 verschillende workshops, er zijn twee workshoprondes:

  1. Coachend leidinggeven
  2. Wie ben ik, leiderschapskwaliteiten en stijlen
  3. Delegeren en instrueren op de werkvloer
  4. Meer halen uit een functioneringsgesprek
  5. Visie en strategie: aansturen vanuit een toekomstvisie

 

Deze dag wordt georganiseerd voor leidinggevenden van verschillende niveaus, meewerkend voorman, teamleider, bedrijfsleider en ondernemer. Voor elk niveau is er een passende workshop te volgen.  

Klik hier voor het volledige programma en meldt je aan.