Nieuws

Maak er gebruik van!

8 november 2021

Als werknemer kun je gaan wachten tot jouw werkgever je ontwikkeling aankaart en je kunt de cursussen doen die hij voorlegt. Maar wat wil jij? Wie ben jij? Waar ben jij goed in? Waar krijg jij energie van? Stel jezelf die vragen, zo gaf Mara Juckers, adviseur scholing en ontwikkeling bij Kasgroeit vanochtend aan op Paprika Tasty Radio.

De glastuinbouw is volgens Juckers bij uitstek een sector waarin je als (internationale) professional kunt groeien en bloeien. "Je hebt enorm veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de breedte als in de diepte. Kasgroeit adviseert niet alleen over opleidingen en cursussen, maar biedt ook loopbaanadvies. We helpen je graag om nieuwe wegen in te slaan of te ontdekken wat bij je past."

Juckers wees op de verschillende regelingen voor scholing, ontwikkeling en arbeidsmarktprojecten die bestaan. Deze worden gefinancierd met middelen uit het fonds Colland Arbeidsmarkt, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de glastuinbouw. "Maak daar gebruik van!"

In de uitzending rondom het actueel horti thema Training & Opleiding schetste Juckers een beeld van de arbeidsmarkt en de kansen voor werkgevers en werknemers binnen de glastuinbouw. Samen met Jacqueline Kroon, beleidsspecialist arbeid Glastuinbouw Nederland, benadrukte zij het belang van leren en ontwikkelen voor alle partijen.

Heb je het gesprek gemist? Luister het dan terug via goedemorgen.podbean.com.