nieuws

Nieuws

Opleidingsnieuws

opleidingsnieuws
20 november 2013

In dit nieuwsitem leest u meer over de vervanging van de WVA regeling door een nieuwe subsidieregeling. Verder presenteren we u een aantal nieuwe opleidingen en leest u welke opleidingen de komende weken van start gaan.

Op 1 januari 2014 treedt de Subsidieregeling praktijkleren in werking. De nieuwe regeling geldt als vervanging voor de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA) voor het onderwijsdeel. De afschaffing van de WVA maakt onderdeel uit van het Regeerakkoord en is opgenomen in het Belastingplan 2014. De subsidieregeling is 5 november 2013 gepubliceerd in de Staatscourant. Voor meer informatie klik hier.

Opleidingsaanbod onderhoudsmonteur "Nieuw"

Techniek speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse Glastuinbouw en vormt een speerpunt bij innovatie in de sector. In de reguliere opleidingen wordt dit onderwerp echter onderbelicht. Daardoor ontbreekt bij velen het noodzakelijk inzicht in de werking van technische installaties. Lentiz | cursus & consult, Hortibedrijfsschool en de Demokwekerij Westland organiseren daarom een nieuwe opleiding voor onderhoudsmonteurs en middenkader in de sector, waarin inzicht in de werking van techniek en het oplossen van kleine storingen centraal staan. De deelnemers gaan met de technische installaties aan de gang in de praktijk. De opleiding bestaat uit een diversiteit aan voor de sector relevante onderwerpen. De opleiding gaat van start in het voorjaar van 2014. Voor meer informatie klik hier.

Nieuwe aanbieder van opleidingen "Nieuw"

Sinds kort zijn er een drietal opleidingen van Hanneke Westerop Training en Advies opgenomen in ons aanbod. Hanneke heeft vele jaren ervaring in de begeleiding van agrarische bedrijven op het gebied van communicatie en leidinggeven. Uit haar aanbod zijn opgenomen de opleidingen "Verandermanagement voor Directieleden", "Verandermanagement voor middenkader" en "Effectief leidinggeven". De cursus "Effectief leidinggeven" staat gepland voor januari en er hebben zich al vijf deelnemers aangemeld. Bij 6 deelnemers gaat de cursus van start. Voor meer informatie klik hier.

De EVTO is weer terug "Nieuw"

Het (ouderlijk) bedrijf overnemen is niet meer een vanzelfsprekende zaak. Als je het besluit hebt genomen om het bedrijf voort te zetten dan zullen veel zaken op een rijtje gezet moeten worden. Als overnemer moet je over veel vragen nadenken. Hoe moet je beginnen en wat komt er allemaal bij kijken? Deze cursus kan de startende ondernemer helpen de juiste weg te vinden. De cursus wordt verzorgt door Agravisi en start in januari in diverse regio's. Vorig jaar heeft de opleiding voor het eerst weer gedraaid in Noord-holland en dit was een groot succes. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Voor meer informatie klik hier

Naktuinbouw gaat het land in

Naktuinbouw organiseert vijf bijeenkomsten verspreid over het land voor ondernemers in de tuinbouw - en uitgangsmateriaalsector. Het doel van deze bijeenkomsten is om vragen die leven binnen de sector op tafel te krijgen en daar waar mogelijk antwoorden en oplossingen te vinden. De onderwerpen zijn markttoegang, EU-regelgeving en fytosanitaire ontwikkelingen. Als ondernemer komt er veel op u af. Mag uw product de grens straks nog wel over? En hoe voorkomt u dat uw ras 'illegaal' wordt gekopieerd door andere ondernemers? Met deze en andere vragen wordt u tijdens deze bijeenkomsten geprikkeld na te denken over wat dit zou kunnen betekenen voor uw bedrijf. Voor meer informatie klik hier.

Opleidingen in de spotlight

  • Karpos Kenniscentrum start 13 november met de cursus "Plantenvoeding in de praktijk". Voor meer informatie klik hier
  • Lentiz Cursus & Consult start 18 november met de cursus "Bemesting B Analyse lezen in de glastuinbouw". Voor meer informatie klik hier.
  • NS quality start 10 december met de cursus "Kwaliteitsmanager". Voor meer informatie klik hier.