nieuws

Nieuws

Nieuwe seizoen basiscursus HNT

nieuwe-seizoen-basiscursus-hnt
5 september 2017

LTO Glaskracht Nederland en Kas als Energiebron organiseren al voor het 5e jaar de kennismaking met een andere kijk op telen. Meer dan 400 telers hebben eerder de cursus Het Nieuwe Telen (HNT) gevolgd die bestaat uit 8 bijeenkomsten verspreid over het jaar. Er zijn nieuwe groepen in voorbereiding voor (belichtende) tomatentelers in Zuid-West Nederland, amaryllis en Fresia, paprika in Westland/Oostland en voor potplanten telers. Maar ook voor andere teelten en/of regio’s zijn er nog mogelijkheden.

 

Tijdens de cursus worden de basisprincipes van HNT behandeld. Er wordt veel aandacht gegeven aan de praktische toepassing van HNT en wat daarbij komt kijken. De cursus wordt gegeven door een van de volgende drie docenten: Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management), Peter Geelen (Plantmonitoring.nl) of Hans Pronk (Pronk consultancy). De kosten bedragen € 725 voor 8 middagen.

 

Telers die al eerder een basiscursus volgden kunnen zich nog aanmelden voor een korte of langere vervolgcursus. De vervolgcursus richt zich vooral op de uitwisseling van praktijkervaringen bij de toepassing en op een korte opfrissing van de basisprincipes van HNT. Deze versie kan gezamenlijk met de teeltadviseur gevolgd worden.

 

Voor meer informatie over de basiscursus HNT kunt u terecht op de website van kas als energiebron of vul direct het aanmeldformulier in. U kunt ook contact opnemen met Aat Dijkshoorn, adijkshoorn@ltoglaskracht.nl of 0681 - 613 617.