nieuws

Nieuws

Nieuw Deeltijd HBO Tuinbouw en Agribusiness

nieuw-deeltijd-hbo-tuinbouw-en-agribusiness
6 december 2016

In februari 2017 start Inholland Delft met de nieuwe flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw en Agribusiness. Deze opleiding is onderdeel van een pilot van het ministerie van Onderwijs. Het doel: een hbo-opleiding aanbieden die aansluit op de mogelijkheden en wensen van werkenden en ondernemers in de tuinbouw en Agribusiness.

 

Compleet nieuwe manier van leren

De aanpak is nieuw en compleet anders. We bieden een opleiding op maat, helemaal afgestemd op de persoonlijke kennis, werksituatie en carrièreplannen van elke individuele deelnemer. Leren in de praktijk en het uitwisselen van kennis in netwerken staat voorop.

 

Een paar kernpunten:

  • Eerder opgedane ervaringen en kennis worden direct benut en zijn het vertrekpunt van de opleiding.
  • Deelnemers bepalen zelf hun individuele volgorde van leren. Zodat we aansluiten op de actuele leerbehoefte vanuit hun persoonlijke werksituatie. 
  • Deelnemers leren op de eigen werkplek in hun bedrijf, in het bedrijf van een van hun collega-studenten of in een van de kenniswerkplaatsen van Inholland. De klas als plek om te leren vervalt dus.
  • Leren gebeurt innovatiegericht. Deelnemers werken en leren in innovatieve projecten met ambitieuze opdrachtgevers.
  • We hebben ruimte gecreëerd voor financiële ondersteuning om leerprojecten in het eigen bedrijf mogelijk te maken.
  • Deelnemers bouwen aan een nieuw kennisnetwerk waarin zij kennis en ervaring uitwisselen tijdens én na hun opleiding. Leren stopt immers niet na het behalen van het diploma, maar duurt een leven lang.
  • Digitale mogelijkheden om thuis te leren, met elkaar samen te werken en een persoonlijk portfolio op te bouwen worden optimaal benut.
  • Elke deelnemer krijgt een persoonlijke leercoach. Hij of zij houdt ook rekening met persoonlijke interesses en sterktes waarin deelnemers zich verder willen ontwikkelen.
  • Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar inzet en leerprestaties. Maar we bieden wel structuur. Over wie wat doet en wie waarvoor verantwoordelijk is, maken we contractuele afspraken tussen, werkgever en Inholland.
  • Deelnemers die de opleiding succesvol afronden krijgen het erkende bachelor hbo-diploma met de titel ing. en een persoonlijk portfolio voor hun verder carrière.

 

Omdat de opleiding nieuw is en zich in de pilot-fase bevindt, nodigen we kandidaat-studenten en hun werkgever of manager uit voor een kennismakingsgesprek. We leggen graag uit hoe we werken en wat we verwachten. We starten in februari 2017 met een gelimiteerde groep van 10 deelnemers.

 

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de brochure en informatie-set voor de deelnemer.