nieuws

Nieuws

Motiverend en resultaatgericht leidinggeven

Cursus Motiverend en resultaatgericht leidinggeven
4 oktober 2019

In een interview vertelt Jeroen de Kroon waarom hij de cursus Motiverend en resultaatgericht leidinggeven heeft gevolgd.

Jeroen de Kroon werkt vanaf 1988 in de tuinbouw en heeft de cursus Motiverend en resultaatgericht leidinggeven gevolgd bij AgraVisi in de Regio Bemmel. Hij werkt sinds april 2015 bij Kwekerij Rikken in de hedarateelt. Jeroen is nu al teamleider maar heeft de ambitie om bedrijfsleider van een locatie te worden. En waarschijnlijk gaat dat op korte termijn gebeuren.  Om die reden gaf Jeroen zich op voor de cursus Motiverend en resultaatgericht leidinggeven. 

Ik vond het belangrijk weer nieuwe inzichten op te doen, ik had al een hele tijd geen cursus meer gevolgd. Wil ik bedrijfsleider worden dan moet ik mij wel breder ontwikkelen. Ook in de manier hoe je leiding geeft.

Het motiveren van medewerkers kwam tijdens de training uitgebreid aan bod.

"Hoe je mensen concreet aan het werk zet, hoe je de terugkoppeling vraagt, feedback geeft en hoe je omgaat met je eigen interpretatie vond ik erg waardevol. Mensen zijn verschillend, je leert hoe je daarmee om kunt gaan. Ik pas het geleerde al in de praktijk toe en merk wel resultaat. De collega’s zijn nu gemotiveerder om net even langer door te werken of iets eerder te beginnen. Zij geven aan: Je bent lekker duidelijk, maar je laat ons ook vrij!"

Uit verschillende onderzoeken blijkt dan ook dat gemotiveerde mensen meer werkplezier hebben en dan snel iets meer doen, bij sommige medewerkers gaat de productiviteit 20% omhoog. Dat scheelt een werkdag in de week.

"Wat ik vooral leuk vond aan de cursus is het sparren met elkaar. Door ervaringen met elkaar te delen merk je ook dat er verschillende inzichten zijn en verschillende manieren van aanpakken. Tijdens de cursus werd daar echt ruimte voor gemaakt. Je leert vooral ook van elkaar."

Lambertus Vogelzang, de trainer, is een rustige man en kan goed luisteren. Door gebruik te maken van verschillende werkvormen ontstaat er ook snel een goede sfeer.

Jeroen heeft de smaak te pakken. Wat wil hij nog meer doen?

Ik ga al een hele tijd mee maar ik moet ook nog een hele tijd werken. Als toekomstig bedrijfsleider ben je een belangrijke sparringpartner voor de ondernemer. Er zijn nog heel wat uitdagingen in de tuinbouw. Je doet het tenslotte samen. Ik wil me dan ook nog wel wat breder ontwikkelen.

In januari 2020 staat in de regio Bemmel / Zaltbommel de cursus Motiveren en resultaatgericht leidinggeven opnieuw gepland. Op verzoek van de deelnemers is de starttijd 13.30 uur. Schrijf je nu in! Subsidie op de cursus is te verkrijgen via cursusregeling Fonds Colland Arbeidsmarkt of de subsidieregeling voor de Provincie Gelderland: Leren en Innoveren.

TIP: Je kunt je verder oriënteren met behulp van de website van Kasgroeit. Daar staan alle cursussen en opleidingen in vermeld. Mogelijk is de cursus bedrijfskunde voor de tuinbouw ook iets voor jou!