nieuws

Nieuws

Meer uit uw bedrijf halen?

meer-uit-uw-bedrijf-halen
20 maart 2014

Voor het gebied de Bommelerwaard en de gemeente Neerijnen, gaat scholingsadviseur Mara Juckers binnenkort aan de slag met het thema scholing en ontwikkeling. Dit project is opgezet vanuit Het Glastuinbouwpact Bommelerwaard http://www.glastuinbouwpactbommelerwaard.nl  binnen de Betuwse Bloem http://www.greenportbetuwsebloem.nl. De betrokken ondernemers en partijen hebben een aantal thema’s benoemd die belangrijk zijn om het gebied te versterken. Een daarvan is het ontwikkelen en opleiden van zowel ondernemers als werknemers.

 

De scholingsadviseur inventariseert per bedrijf waar de ontwikkelbehoefte ligt. Het kan zijn dat een medewerker er baat bij heeft om een cursus te volgen. Maar naast cursorisch onderwijs zijn er nog veel andere manieren van leren denkbaar. Denk aan leren van elkaar op de werkvloer en het koppelen van een ervaren medewerker aan een minder ervaren medewerker. Deze vormen van leren passen uitstekend binnen de glastuinbouw. Ook naar de ontwikkeling van de ondernemer wordt gekeken. Welke vaardigheden die ik nodig heb als ondernemer kan ik verder ontwikkelen? Of hoe maak ik een goed ondernemersplan? Aan de hand van deze inventarisatie maakt de scholingsadviseur voor ondernemers een bedrijfsopleidingsplan. Hierin wordt een passend advies gegeven over het volgen van cursussen, informeel leren en ondernemersontwikkeling gegeven.

 

Bent u een glastuinbouw ondernemer in de Bommelerwaard of de gemeente Neerijnen? Wilt u ook meer uit uw bedrijf halen? Door uzelf en uw medewerkers te ontwikkelen, wordt uw bedrijf efficiënter, is er minder uitval of een betere kwaliteit van uw product. Het ontwikkelen van uzelf en uw personeel draagt dus bij aan een hoger rendement. U kunt nu aan de slag met uw ontwikkeling. In een bedrijfsopleidingsplan brengt u de vaardigheden die u en uw mensen nodig hebben in kaart. Dat is de basis voor elk ondernemersplan. U kunt nu profiteren van aantrekkelijke subsidiemogelijkheden binnen dit project. Tenminste 50% van alle opleidingskosten in dit plan worden vergoed. Het opstellen van het bedrijfsopleidingsplan is gratis. Uw scholingsadviseur gaat voor u aan de slag. Neem contact op met Mara Juckers: 06-517 166 52 en m.juckers@kasgroeit.nl.