nieuws

Nieuws

Medewerkers boeien door talenten te ontdekken

medewerkers-boeien-door-talenten-te-ontdekken
10 oktober 2017

Iemands talenten zijn de werkzaamheden waar iemand goed in is. De medewerker raakt in een bepaalde ‘flow’. De medewerker die ervaart dat de tijd voorbij vliegt, is vaak zeer geconcentreerd bezig met deze activiteit en is gericht op een goed resultaat. En bovenal de medewerker heeft er plezier in bij het uitvoeren van deze activiteit. Deze persoon is geboeid door het werk dat hij uitvoert. Vaak weten medewerkers niet wat hun talenten zijn omdat ze deze werkzaamheden, die ze goed kunnen, als volledig normaal ervaren. Hoe kom je er dan achter wat hun talenten zijn?

 

Door medewerkers de onderstaande vragen te stellen:

  1. Naar welke werkzaamheden kijk je uit?
  2. Wat was het leukste wat je deze week hebt gedaan?
  3. Bij welke werkzaamheden verlies je de tijd uit het oog?
  4. Welke werkzaamheden zijn uitdagend voor jou, maar wil je toch graag doen?
  5. Waarover krijg je vaker complimenten?
  6. Als je volledig je eigen dag zou kunnen invullen, hoe zou deze er dan uitzien?

 

Iedereen wordt geboren met talent. Het gaat er vooral om wat er met het talent wordt gedaan. Het kan zo zijn dat bepaalde talenten niet zichtbaar zijn omdat ze in het werk niet worden toegepast. Daarom is het ook waardevol om stil te staan bij waar iemand zich privé mee bezig houdt.

 

Kan de medewerker deze vragen niet beantwoorden? Dan is het tijd om de loopbaanvoucher in te zetten. Op basis van testen en de gesprekken komt iemands talent uiteindelijk wel boven tafel.