nieuws

Nieuws

Matthijs was op zoek naar een basis

matthijs-was-op-zoek-naar-een-basis
24 mei 2016

Matthijs Dronkert, werkzaam bij Tobias Bromelias in Almere, wil zich verder ontwikkelen in de tuinbouw. Hij heeft zelf geen tuinbouwopleiding gevolgd en miste daardoor een basis. Waar moet je dan beginnen? Een BBL opleiding gaan volgen of toch door cursussen verder zien te komen. Matthijs heeft voor het laatste gekozen, dit  past beter bij zijn privésituatie.

 

Mathijs heeft de cursus ‘Algemene tuinbouwkennis’ van Lentiz Cursus & Consult gevolgd.

 

Matthijs: “Deze cursus neemt je in een razend tempo mee door de gehele glastuinbouw. We zijn onder andere naar groenteteeltbedrijf, een verpakkingsbedrijf en bij een chrysantenteler geweest. Door het hoge tempo wordt niet alles uitgediept maar alles komt aanbod. De diepgang leer ik nu meer op het bedrijf zelf van Tobias. Ik vraag hem dingen uit te leggen en ik vraag ook om feedback. Ik maak nu wel stappen vooruit. Ik ben erg blij dat mijn werkgever Tobias Bromelias mij de kans heeft gegeven mezelf verder te ontwikkelen doormiddel van diverse cursussen, trainingen, en bijeenkomsten”.

 

De cursus is vooral ook geschikt voor mensen met weinig tuinbouwervaring. In de 6 bijeenkomsten komen vele onderwerpen aanbod: plantfysiologie, bemesting, belichting, techniek, opkweek, teelthandelingen. Het is heel breed. Mathijs: Fred Dukker, de trainer bracht het op een leuke manier.

Hoe nu verder? Matthijs: “Ik wil me nog verdiepen en mij meer richten op de Bromelias. Dus mogelijk teeltsturing op plantniveau of het nieuwe telen. We kijken of we dit incompany kunnen doen”. De teelt vind ik zeer interessant, deze wil ik nog beter onder de knie krijgen.