nieuws

Nieuws

‘Respect moet je verdienen’

lrespect-moet-je-verdienenr
29 september 2015

Steeds meer mensen binnen de glastuinbouw krijgen een leidinggevende rol. Is dat iets wat je er even bij doet? Hoe groei je in deze rol? Dit vroeg ik aan Arie van de Werken van Allure Gerbera. Hij vertelt hoe hij hier in de praktijk mee omgaat.

Sinds begin 2015 werkt Arie van de Werken bij Allure Gerbera. Het bedrijf is flink gegroeid, dus er speelt veel. Arie vertelt: “We willen zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de productie verhogen. Eigenlijk zijn we het gehele proces aan het professionaliseren”.

Arie stuurt vijf werknemers in de verwerkingsruimte aan.  Arie: “Als leidinggevende moeten we elkaar kunnen vervangen. Dit betekent dat het ook voorkomt dat ik de verantwoordelijkheid heb over de plukgroepen in de teeltruimte. Dit zijn in totaal 20-30 medewerkers”.

Ik stuur de werknemers aan op mijn manier, maar dat wil niet zeggen dat dit de beste manier is. Binnen het bedrijf staat er veel te veranderen. Wij als leidinggevende dienen deze plannen te bespreken met onze werknemers en ervoor te zorgen dat ze worden uitgevoerd. Een bijdrage leveren aan het werkoverleg en veranderingen in het team introduceren zijn onderwerpen die aan bod komen in deze cursus”.

Ook meer halen uit jouw team? Geef je op voor de cursus:

/opleidingen/effectief-leidinggeven-42.html

/opleidingen/effectief-leidinggeven-42.html