nieuws

Nieuws

Loopbaancafé bij BioVerbeek

loopbaancafe-bij-bioverbeek
11 november 2015

Ik kan dit werk lichamelijk makkelijk tot mijn 67ste blijven doen. Dit was één van de vragen die de werknemers van Bioverbeek kregen. Kas groeit organiseerde binnen dit bedrijf een loopbaancafé. Om de werknemers bewust te maken over de veranderingen die er gaan komen. Deze veranderingen hebben invloed op hun werkzaamheden. Sommige werkzaamheden zullen in de toekomst verdwijnen. En ander werk komt hiervoor terug. Maar hoe zorg je nou dat je ook de werkzaamheden van de toekomst kunt blijven doen?

 

Jac Verbeek, eigenaar van BioVerbeek: “Ik vind het goed om te zien dat er zoveel werknemers van ons meedoen. Er zijn toch 36 werknemers die zich bewust zijn dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Ik zie dat het onderwerp leeft en dat ze goed in discussie gaan tijdens de workshops. Als bedrijf kun je de ontwikkeling van je werknemers stimuleren, maar het is ook de verantwoordelijkheid van de werknemers zelf”.

 

Om terug te komen bij de vraag. Niet iedereen was er zo zeker over dat ze dit werk fysiek makkelijk kunnen blijven doen tot hun 67ste. Één van de werknemers: “Ik merk toch dat ik ouder word en dat mijn lichaam niet meer alles doet wat ik wil. Ik word ook langzamer en vind het lastig om de aantallen te oogsten die van mij verwacht worden”. Hoe ga je daarmee om en hoe zorg je dat je dat je tot je 67 kunt blijven werken? Hierover gingen we in gesprek tijdens het Lekker blijven werken spel.

 

Een andere vraag: zijn er mogelijkheden om andere taken op te pakken? Een werknemer: “Ik maak mijn werk zelf zo leuk mogelijk. Om te kunnen blijven werken in de toekomst is het voor mij belangrijk om plezier te hebben in mijn werk. Dit doe ik door de taken op te pakken die bij mij passen. Die mogelijkheid is er ook binnen BioVerbeek”.

 

Op deze manier werden werknemers van BioVerbeek meegenomen in de vraag: hoe zorg je dat je in de toekomst met plezier het werk kunt doen en interessant blijft voor jouw werkgever?

 

Wil jij ook aan de slag met jou eigen ontwikkeling?

 

Of wil jij een loopbaancafé organiseren binnen jouw eigen bedrijf?

 

Neem contact op met één van de opleidingsmanager van Kas groeit. /contact.html