nieuws

Nieuws

‘Je steekt er altijd wat van op!’

lje-steekt-er-altijd-wat-van-opr
22 april 2015

Na het succes in het Westland was ook de opkomst in Horst boven verwachting. 50 deelnemers meldden zich aan voor de Praktijkdag Excelleren in leiderschap van Kas groeit. Dit keer dus in het zuiden van het land. Om 15.00 uur stroomde de zaal bij Citaverde Bedrijfsopleidingen  vol. Om 16.30 splitste de groep deelnemers zich in vier verschillende workshops. Rondom het onderwerp leiderschap. Deze workshops werden verzorgd door opleiders die actief zijn in het zuiden van het land; Citaverde en daarnaast HAS Kennistransfer en Jacobs en van Rooij.

“Je steekt er altijd wat van op.” Was de reactie van één van de deelnemers. Net terug uit  de workshop Delegeren in Instrueren op de werkvloer, hoe doe ik dat? “we nemen altijd zomaar aan dat onze werknemers hetzelfde weten en kunnen als wij doen. Maar dat is een aanname en is lang niet altijd het geval. De tip om te controleren of werknemers weten hoe ze een taak moeten uitvoeren neem ik zeker mee.”

Uiteraard had iedereen de insteek om van deze dag wijzer te worden. Dat gebeurde niet alleen tijdens de workshops maar ook in de pauzes. Van netwerken en met elkaar praten kun je ook veel leren.

 

Tips voor cursussen leidinggeven in het zuiden van het land: