nieuws

Nieuws

‘Het bedrijf groeide harder dan de organisatie’

lhet-bedrijf-groeide-harder-dan-de-organisatier
28 juli 2015

Allure Gerbera is behoorlijk gegroeid in aantal hectare. Het bedrijf groeide harder dan de organisatie. Een gesprek met een enthousiaste bedrijfsleider.

 

Gert van Wijnen: “Hoe is lastig om een naam te geven aan mijn functie. Het zit tussen bedrijfsleider en manager arbeid in. Ik stuur het personeel in de kas aan, pluk zelf ook mee om goed te weten wat er gebeurt. Tijdens het oogsten wordt er nauwkeurig gekeken of er ziektes of plagen zijn. Dit gebeurt door al de medewerkers. Mocht er iets geconstateerd worden geven zij het aan mij door . Ik zorg er dan voor dat het bij de medewerker gewasbescherming terecht komt. Daarnaast heb ik overleg met mijn collega in de schuur. Als hij een bepaalde kleur gerbera nodig heeft, is het wel belangrijk om de juiste hoeveelheid die geplukt moet worden met elkaar af te stemmen. Daar worden de gerbera’s weer voor diverse klanten klaargemaakt ”.

 

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het bedrijf waar Gert werkt. Allure Gerbera groeide van 2 naar 5.1 hectare. Er is een nieuw gedeelte bijgebouwd. Je zag dat het bedrijf harder groeide dan de organisatie. Gert vertelt: “We hebben veel geleerd van de afgelopen jaren. De structuur in de organisatie is het afgelopen jaar gewijzigd, waarin de taken onderling beter verdeeld zijn. Hierdoor kunnen we door regelmatig overleg elkaar ook scherp houden.

 

Bij het aansturen van de Poolse en Roemeense werknemers wordt de Engelse taal steeds belangrijker. Om ze goede instructies te kunnen geven wil ik mijn Engelse vaardigheden dan ook verbeteren. Een cursus leidinggeven geeft ons meerwaarde om het maximale uit de onderneming te halen. Dit ook met betrekking tot het aansturen van de medewerkers. Gezien de toenemende vraag van rechtstreekse verkoop naast klokverkoop en de daarbij komende zaken willen we ons verder ontwikkelen in verkoop technieken en wat er bij komt kijken. Dit word in de toekomst steeds belangrijker.

 

Gezien de ontwikkelingen in de glastuinbouw is het nodig om op de hoogte te blijven van de zaken die hierin voorkomen. Hierbij zal het volgen van cursussen noodzakelijk zijn om daar de bij opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Voor mijn ontwikkeling zijn er op dit moment diverse cursussen interessant. Het is de planning dat ik in het najaar/winter deze cursussen ga volgen.

Wil je ook één van deze cursussen volgen: