nieuws

Nieuws

Kwaliteitsimpuls voor glastuinbouwopleidingen in Zuid-Oost Nederland

kwaliteitsimpuls-voor-glastuinbouwopleidingen-in-zuid-oost-nederland
8 juli 2013

Citaverde College en De Groene Campus / Helicon Opleidingen gaan samenwerken op het gebied van glastuinbouwopleidingen. Hiermee worden de krachten gebundeld om tot een sterke glastuinbouwopleiding te komen voor deelnemers uit Zuid-Oost Nederland. De samenwerking vindt zowel plaats voor de bedrijvenmarkt (volwassenen) als voor reguliere deelnemers.

BBL opleidingen voor volwassenen

Samen met de ondernemerscollectieven OGGV en Step2Green wordt een BBL opleiding voor volwassenen in de markt gezet. Inhoudelijk wordt de opleiding vorm gegeven door specialisten van De Groene Campus / Helicon Opleidingen, Citaverde College en het bedrijfsleven. De opleiding bestaat uit acht modules die zijn afgestemd met het regionale bedrijfsleven. De modules zijn eventueel ook als aparte cursus te volgen. Praktijkgerichtheid, kennisverdieping, innovatie en praktische toepassingen zijn kernbegrippen binnen deze opleiding. Voor bedrijven in de regio Zuid-Oost Nederland betekent dit dat ze verzekerd zijn van een goede opleiding voor hun medewerkers.

Karpos Kenniscentrum BV is verantwoordelijk voor de projectbegeleiding, PR en werving van kandidaten. Helicon Bedrijfsopleidingen en Citaverde Bedrijfsopleidingen zullen Karpos daarbij ondersteunen.

Regulier onderwijs

Ook binnen het dagonderwijs wordt er inhoudelijk samengewerkt. Dit komt tot uiting in een gemeenschappelijke vakdag voor leerlingen van beide instellingen die grotendeels wordt uitgevoerd op praktijklocaties van enkele topbedrijven. Ook binnen het reguliere dagonderwijs wordt er een praktijkgerichte opleiding gecreëerd die aansluit bij de behoefte van de deelnemers en van de bedrijven. Nieuwe en innovatieve lesmodulen worden samen met andere scholen ontwikkeld binnen het landelijke project CIV Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Bron: Het groene plein