nieuws

Nieuws

Kasgroeit verder in 2019

kasgroeit-verder-in-2019
9 januari 2019

In 2019 staan mooie dingen op ons programma. Naast een hele nieuwe huisstijl, website en nieuwe middelen (die momenteel volop in ontwikkeling zijn) staan veel nieuwe projecten in de steigers. Het voorjaar richten we ons op nieuwe instroom in de sector.

Hoe we dat doen? Allereerst brengen we binnenkort onze filmpjes naar buiten waarin we verschillende functies in beeld brengen die laten zien wat werken in de glastuinbouw inhoudt. Het afgelopen jaar zijn we heel wat bedrijven af geweest om verschillende enthousiaste medewerkers te interviewen over hun functie. Voor ons is weer meerdere malen bevestigd hoe dynamisch die functies zijn. Wij hopen dit met de filmpjes zo ook op anderen te kunnen overbrengen.

We willen dus o.a. veel meer technisch personeel, logistiek medewerkers, operators en bedrijfsleiders aantrekken om in onze sector te komen werken. Voor het technisch personeel starten we op korte termijn een campagne om werkgevers en werknemers aan elkaar te koppelen via een leer-werktraject. Dit betekent een mooie kans voor mensen die op zoek zijn naar iets nieuws en daarbij gratis technisch kunnen worden opgeleid. Voor werkgevers is het ook een hele mooie kans om medewerkers te vinden en mee te laten groeien in het bedrijf. Werknemers zijn onmisbaar voor een toekomstbestendige sector en daarmee het kostbaarste kapitaal voor bedrijven. En daarom blijven we ons dan ook in 2019 nog focussen op duurzame inzetbaarheid. Er worden nog veel workshops georganiseerd die zich hierop zullen richten.

 

Naast deze projecten zullen we veel op evenementen aanwezig zijn om de sector te promoten en bedrijven te koppelen aan talenten op diverse gebieden. Ook blijven we landelijk een impuls geven aan inspirerende stages en ons richten op het bij elkaar brengen van bedrijven en studenten.

Kortom: Houdt ons dus in de gaten!

 

 

Heb je vragen over bovenstaande projecten of in het algemeen, neem gewoon eens contact met ons op!