nieuws

Nieuws

Kasgroeit na 2 maanden corona

Kasgroeit na twee maanden corona
12 mei 2020

Na 2 maanden coronacrissis staat de wereld van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouwsector behoorlijk op zijn kop. Dat heeft natuurlijk ook invloed op ons werk als Adviseur Arbeidsmarkt en Adviseur Opleiding & Ontwikkeling van Kasgroeit. Maar samen zetten we onze schouders eronder, net als de ondernemers en medewerkers in de glastuinbouw. 

Hoe staan we er nu voor?

Bedrijven moeten vechten om hun hoofd boven water te houden. Je ziet dat er binnen de sector verschillende issues zijn ontstaan als het gaat om arbeid en personele inzet. Om te helpen waar wij kunnen zijn we de afgelopen weken hard aan de slag gegaan. Onderstaande initiatieven zijn ontstaan en hier houden we ons mee bezig om de sector zo veel mogelijk te ondersteunen:

• Crisisplatform

Kasgroeit heeft op verzoek van o.a. Glastuinbouw Nederland het bemiddelingsplatform www.werkenindelandentuinbouw.nl opgericht. Het platform richt zich op het koppelen van werkgevers met meer mensen dan werk aan werkgevers met meer werk dan mensen in de gehele agrarische sector. Op dit platform kunnen individuele werknemers en gecertificeerde uitzenders ook zien bij welke bedrijven behoefte is aan mensen. Er wordt volop gebruik gemaakt van het platform en er zijn al mooie plaatsingen door ontstaan. 

• Sollicitanten en vacatures 

Ook op onze reguliere vacaturebank gericht op de glastuinbouw, zijn wij nog steeds de tussenpersoon voor sollicitanten en werkgevers. Daarbij houden we ons altijd bezig met het stimuleren van zij-instroom. De afgelopen weken zien we vaker sollicitanten uit de industrie, reiswereld, entertainment, horeca en schoonmaak voorbij komen. Ook spreken we veel zzp’ers die zonder opdrachten zijn komen te zitten. Vacatures met weinig of geen specifieke functie-eisen zijn vooral populair. Denk daarbij aan een productiemedewerker. Op vacatures die specialistischer van karakter zijn zoals een medewerker technische dienst wordt nog altijd weinig gereageerd.

Er zijn genoeg vacatures, maar je merkt dat bedrijven ook wel voorzichtig zijn. Werkgevers geven in veel gevallen nog de voorkeur aan het roeien met de riemen die ze hebben. Ze heroriënteren zich op hun arbeidsplaatsen en stellen prioriteiten in welke vacature de prioriteit heeft. We ondersteunen waar we kunnen om toch zoveel mogelijk mooie plaatsingen te kunnen verzorgen en gelukkig komen er nog veel mooie matches tot stand.

• Opleiden en ontwikkelen

Waar het reguliere onderwijs haar aanbod richt op het digitaliseren van de modules, geldt dit ook voor het cursorische onderwijs. Opleidingen worden steeds vaker online aangeboden, dat zie je ook in het aanbod van e-learnings op onze site. Wij als Kasgroeit zijn zelf ook meer de online weg ingeslagen. Eerder hadden we al onze online masterclasses, maar de komende weken worden aan ons aanbod diverse quicklearnings (video’s met korte tips en lessen) toegevoegd. Onderwerpen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: ‘Hoe communiceer je met medewerkers’ of ‘Hoe werk je nieuwe medewerkers in?’  

Ons team vanuit huis 

Juist in deze tijd willen we er voor jou zijn om je een hart onder de riem te steken en helpen waar we kunnen om deze mooie sector bloeiend en groeiend te houden. Wil je hulp bij het vinden van een baan, het vervullen van een vacature of wil je weten hoe je juist nu je medewerkers kunt blijven motiveren en zo positief mogelijk met deze situatie omgaan?
Neem contact met ons op!