nieuws

Nieuws

''Ik had nu voor de loopbaanvoucher willen betalen''

ik-had-nu-voor-de-loopbaanvoucher-willen-betalen
29 juni 2017

Marijke heeft gebruikt gemaakt van een gratis loopbaanvoucher van Kas groeit. Zij is blij dat ze deze stap heeft genomen want het heeft haar geholpen van ‘werk naar werk’.

 

Marijke: “Vrij plotseling kreeg ik te horen dat er voor mij geen toekomst meer was in het bedrijf waar ik werkte. Ik schrok want wat moest ik nu? Ik had nog nooit een sollicitatiebrief en CV gemaakt . Ik ben op mijn 18de begonnen met werken. Door CNV werd ik geattendeerd op de loopbaanvoucher van Kas groeit en zo ben ik aan de slag gegaan met een loopbaancoach”.

 

Het traject van Marijke is begeleidt door een loopbaanbegeleider van James, dit is zowel telefonisch gegaan en face-to-face. De loopbaanbegeleider gaat samen met de deelnemer aan de slag met zijn/haar loopbaanvraag. Marijke had vooral behoefte aan begeleiding bij solliciteren maar ze wilde ook graag weten wat geschikt werk voor haar was.

 

Marijke:Ik heb de scan gedaan en het beeld wat daar uit kwam had ik ook wel van mijzelf maar ondanks dat was het waardevol. Daarnaast heb ik eerst zelf een CV gemaakt en een brief geschreven, daarop kreeg ik waardevolle feedback. Je kan natuurlijk alles zelf uitzoeken maar dit is veel makkelijker. Ik kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen.

 

Wat heeft het opgeleverd?

Marijke:Ik ben gelijk gaan solliciteren en had  na 2 maanden een nieuwe baan. Ik kon nog net mijn vrije dagen opmaken. Ik ben vijftig dus dat had ik niet verwacht. Mijn eerste sollicitatie was gelijk raak. De loopbaanvoucher was gratis maar achteraf gezien had ik er gewoon voor willen betalen. Zoveel heeft het mij opgeleverd. Terwijl als ik het zelf had moeten betalen had ik dit traject  niet gedaan. Vooraf weet je namelijk niet goed wat je ervoor krijgt”.

 

Ben je ook geïnteresseerd in de gratis loopbaanvoucher? Klik hier voor meer informatie.


 

Dit project wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.