nieuws

Nieuws

Hoe zit het met jouw werkplezier?

hoe-zit-het-met-jouw-werkplezier
31 oktober 2018

Hoe zit het met jouw werkplezier? Verheug jij je op je werkdag als ’s morgens de wekker gaat? Ervaar je genoeg uitdaging in je baan waarin je gewaardeerd wordt om wat je doet? Heb je inzicht in wie je bent, wat je kunt en wat je wil? Of doe je veel dingen op de automatische piloot en is elke dag hetzelfde? 

Het is belangrijk om te investeren in jouw werkplezier. Je bent immers het grootste gedeelte van je tijd op je werk! Als je jouw werk leuk vindt heb je minder snel last van werkdruk, ben je productiever en sta je positiever in het leven. Het geeft voldoening en je levert betere prestaties. Daarom is het goed om stil te staan bij je huidige werkplezier.


Wat kun je doen?
Allereerst is het goed om voor jezelf na te gaan in hoeverre jij werkplezier ervaart en waar het nog beter kan. Dit kan je bijvoorbeeld doen door antwoord te geven op bovenstaande vragen. Blijkt het dat je er wat aan wilt doen om je werkplezier te verhogen kan een loopbaantraject of een goed gesprek met je leidinggevende een oplossing zijn. Wij bieden ook workshops aan die je kunnen helpen om 'Het goede gesprek' te leren voeren met je leidinggevende over jouw ambities.

Loopbaanvouchers
Misschien heb je weleens eerder gehoord over onze loopbaanvouchers. Een loopbaantraject betekent niet altijd meteen dat je een nieuwe baan wilt. Daar bestaan nog wel eens wat misverstanden over. De loopbaanvoucher is geschikt voor werknemers die zich willen ontwikkelen, een cursus of opleiding willen doen, meer uitdaging zoeken, vastlopen of gewoon beter willen weten wat bij hem/haar past. De loopbaantraject kan dus zeker bijdragen aan het vergroten van je werkplezier. Met een loopbaanadviseur kan je in gesprek gaan over jouw persoonlijke groei en kom je meer te weten over jezelf. Wat zijn je talenten en hoe kun je deze beter benutten?

 

Loopbaanadviseur Hay Hilkens van Matchcare: "Loopbaanadvies kan je vergelijken met de jaarlijkse APK beurt van je auto, bij regelmatig onderhoud blijft de motor soepeler lopen. In het advies traject sta je even stil bij waar sta ik nu, waar wil ik naar toe, maar ook hoe kan ik daar komen. Met de loopbaanvoucher kan elke werknemer uit de glastuinbouw nu eens in die spiegel kijken en voor zichzelf de balans opmaken over zijn eigen wendbaarheid op de arbeidsmarkt”

 

Je kunt altijd zelf de regie in handen nemen en aan de slag gaan met je loopbaan. Je kunt hiervoor coaching en begeleiding aanvragen via Kasgroeit. Alle gesprekken zijn overigens vertrouwelijk! Je bepaalt zelf wat je wilt delen met je werkgever.

Deelname aan het loopbaantraject is kosteloos voor medewerkers die vallen onder de CAOKlik hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier van de loopbaanvoucher. 

Lees de ervaringsverhalen van mensen die gebruik hebben gemaakt van de loopbaanvoucher!