nieuws

Nieuws

Hoe wordt Greenport Westland-Oostland nummer 1 in kennis en innovatie?

hoe-wordt-greenport-westland-oostland-nummer-1-in-kennis-en-innovatie
20 april 2016

CEO Martin van Gogh van Hoogendoorn Growth Management presenteerde zijn toekomstvisie tijdens de bijeenkomst “Op stoom naar Greenport 2020” bij Anthura in Bleiswijk.

 

De Nederlandse tuinbouw heeft er belang bij om samenwerkingsverbanden te versterken.

Van Gogh: ‘Door te werken aan kennis en innovatie op gebied van voeding, logistiek, gezondheid en robotisering moeten we nummer 1 worden in de wereld. Juist de laatste jaren hebben we minder energie gestoken in samenwerking. Net zoals bij weg- en waterbouw moeten we ook de tuinbouw internationaal verkopen, als ze aan de tuinbouw denken moeten ze als eerste denken aan ‘The Dutch’. Bioscience, cross-overs, voedingsstoffen, voedselveiligheid: thema’s waar bedrijfsleven, universiteiten en scholen samen zoeken naar oplossingen. Op deze manier blijven we koploper, maar iemand moet de regie nemen.’

 

Wat kan Kas groeit voor je doen?

Hoe kunnen we je helpen bij je plannen? Hoe kunnen we de samenwerking versterken? Welke kennis moeten we verbeteren? Om te zorgen voor een goed opleidingsaanbod horen wij graag van jou waar we aan moeten werken. Of we samen met de opleiders moeten gaan ontwikkelen.

Heb je een bepaald project en je zoekt daarbij de samenwerking met opleiders, coaches of andere ondernemers, neem dan contact op met Kas groeit. Wij kunnen partijen met elkaar verbinden en kennen de subsidiemogelijkheden.

 

Foto: GreenportWO