nieuws

Nieuws

Het heft in eigen handen

het-heft-in-eigen-handen
28 maart 2018

Leen heeft veel verschillende werkgevers gehad. Door het wegbezuinigen of faillissement verloor hij een aantal keer zijn baan. Vanaf 2016 werkte hij bij Dümmen Orange als Teamleider logistiek. Maar hij voelde ook daar aankomen dat zijn functie zou eindigen. En dus nam hij het heft in eigen handen en maakte hij gebruik van de gratis loopbaanvoucher van Kas groeit.

Loopbaancoaching

Leen:Ik was bezig met een aantal grote projecten zoals het onderzoeken of het hebben van eigen vrachtwagens nog rendabel was, het aantal overuren op de expeditie verminderen en het verbeteren van de kwaliteitszorg. Maar ik zag voor mezelf geen rol meer weggelegd na deze projecten en na 9 maanden kwam mijn functie inderdaad te vervallen”.

 

Hij is niet gaan zitten wachten totdat het zo ver was en ging in gesprek met een loopbaancoach van SWA HR Diensten. Leen:Ik wilde erachter komen wat voor functie en werkgever bij mij past. De gesprekken waren heel prettig, open en eerlijk. Ik leerde meer over hoe ik zelf in elkaar zat, waar ik het beste in ben en naar wat voor soort werkgever ik op zoek moest gaan. Die informatie heb ik meegenomen in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Ik lette vooral op de bedrijfscultuur, hoe gaan mensen met elkaar om. En natuurlijk hoe toekomstbestendig is de organisatie”.

Glastuinbouw

Op dit moment werkt Leen als teamleider magazijn bij JUVA, energy support. De functie en het bedrijf passen bij wie hij is. Het is zo gelopen dat hij niet meer binnen de glastuinbouw werkt. Leen:Binnen de glastuinbouw ligt nog altijd mijn hart. Ik heb ook verschillende sollicitaties binnen deze sector gedaan. Ik heb een groot netwerk binnen de sector en had contact met verschillende recruiters en het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw. Maar we werden het niet eens over het salaris en bedrijven gaven aan eerste zelf wel aan de slag te gaan met een efficiëntie slag”.


Bijblijven

Zijn ambitie is om verder te groeien naar een functie in het hoger kader. Leen: “Begin 2017 startte ik de HBO opleiding technische bedrijfskunde. Ik heb altijd cursussen en trainingen gevolgd en ik vind het belangrijk om te zorgen dat ik interessant blijf op de arbeidsmarkt.  10 jaar geleden kwam ik met mijn kennis en ervaring nog wel in aanmerking voor de functies waar ik geïnteresseerd in was. Maar dat werd de laatste jaren steeds lastiger. Daarom besloot ik een HBO opleiding te gaan volgen. Ik koos voor Technische bedrijfskunde omdat deze opleiding ook veel gaat over procesverbetering en dat spreekt me aan.

 

Wil je ook onderzoeken wat voor functie goed bij je past? Maak gebruik van de gratis loopbaanvoucher van Kas groeit.