nieuws

Nieuws

Heeft u een medewerker die een BBL-opleiding volgt op niveau 3 of 4?

heeft-u-een-medewerker-die-een-bbl-opleiding-volgt-op-niveau-3-of-4
1 april 2015

Als u deze vraag met “Ja” kan beantwoorden komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie van € 1.000 van Colland.

 

Om het volgen van een BBL-opleiding te stimuleren heeft de sector glastuinbouw besloten om een subsidie te verstrekken van € 1.000. De subsidie geldt voor de werknemers die een BBL-opleiding op niveau 3 of 4 volgen en onder de cao-glastuinbouw vallen. BBL-opleidingen kunnen gevolgd worden bij Lentiz, Clusius College of Citaverde ect.

 

Een BBL-opleiding is een opleiding waarbij de medewerker 1 dag in de week naar school gaat en dit combineert met een baan in de glastuinbouw van 4 dagen per week. De opleiding kan op verschillende niveaus gevolgd worden 1,2,3 en 4. De subsidie geldt alleen voor werknemers die de opleiding op niveau 3 en 4 volgen.

 

De subsidie kan het hele jaar worden aangevraagd via CAS. Bij de aanvraag dient u een ondertekende Beroeps Praktijk Vormings Overeenkomst (BPVO) te uploaden. De BPVO moet ondertekend zijn door de werkgever, de werknemer, de school en het kenniscentrum. U krijgt aan het einde van het schooljaar via CAS automatisch bericht wanneer u kunt declareren. Hierbij dient u een schoolverklaring te uploaden. Deze kunt u vinden in CAS.

 

Voor vragen neem contact op met Jolanda Rosloot opleidingsmanager Kas groeit.