nieuws

Nieuws

HAS en Flynth lanceren opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw in West-Nederland

has-en-flynth-lanceren-opleiding-bedrijfskunde-voor-de-tuinbouw-in-west-nederland
18 juni 2014

In september 2014 start de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw na een succesvolle uitvoering in Limburg ook in het westen van Nederland. Het is een complete opleiding speciaal gericht op ondernemers en bedrijfsleiders van bedrijven in de tuinbouwsector in Noord- en Zuid-Holland. De opleiding in deze regio is ontstaan uit  een samenwerkingsverband tussen HAS Hogeschool en Flynth.

HAS en Flynth

HAS Hogeschool en Flynth delen de ambitie om een bijdrage te leveren aan het ondernemerschap in de agrarische sector. Het stimuleren van strategische, commerciële en financiële vaardigheden bij ondernemers is daarbij een belangrijke doelstelling. De partijen hebben in elkaar een solide en deskundige partner gevonden met een stevige verankering in de tuinbouw. De kennis en ervaring van HAS Hogeschool in het verzorgen van bedrijfsopleidingen en de expertise van Flynth in de begeleiding van ondernemers bij uiteenlopende zakelijke vraagstukken, vormen een unieke combinatie voor de samenwerking in de bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw.

Bedrijfskundige uitdagingen

De tuinbouwsector is ingrijpend veranderd en blijft veranderen: innovatie in productie, afzet of verwerking, samenwerking en internationalisering. Dit alles biedt ondernemers, maar ook bedrijfsleiders, een veelvoud aan bedrijfskundige uitdagingen. Deze uitdagingen vragen kennis en vaardigheden en stellen hogere eisen aan ondernemerschap. De opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw is ontwikkeld voor ondernemers en bedrijfsleiders, die hun kennis willen vergroten en die hun competenties op het gebied van ondernemerschap en leiderschap willen verbeteren.

Nieuwe producten, processen en verdienmodellen

Doel van de opleiding is om te inspireren en de deelnemer te versterken in hun ondernemerschap. De ambitie is dit te laten resulteren in nieuwe producten, processen en verdienmodellen. Het niveau is hoog: deelnemers aan de opleiding moeten minimaal een werk- en denkniveau op hbo-niveau hebben. Afgelopen jaar werd de opleiding door de studenten in Limburg gewaardeerd met een 8,6.

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen gaat de opleiding verzorgen. HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is als kennisinstelling verbonden aan HAS Hogeschool en is bedrijven in de agribusiness, food-, milieu en groene sector van dienst met opleiding, training en toegepast onderzoek en advies. Zij hebben door de directe relatie met HAS Hogeschool, actuele kennis en brede deskundigheid in huis en zijn de schakel tussen onderwijs en de food- en agribusiness.
Bron: Flynth