Nieuws

Haal meer talent uit werknemers

Haal meer talent uit werknemers
27 mei 2021

Als werkgever, ondernemer of HR binnen de glastuinbouw wil je het beste uit je mensen halen. Handig is dan om te weten wat je in huis hebt.  Wat zijn kwaliteiten en aandachtspunten? Waar kun je wie het beste voor inzetten?

De trend is gezet

Steeds meer bedrijven, ook binnen de glastuinbouw steken in op dat werknemers meer de verantwoordelijkheid nemen over hun eigen ontwikkeling. Eigen regie. We maakten er ook een Online Masterclass over.  Dat komt voort uit het feit dat dat een wens is vanuit de werknemers. Ja, maar niet binnen de glastuinbouw hoor ik je denken. Nog niet overal, maar de trend is ook binnen onze sector ingezet.

Wees het voor

Op het gebied van regie nemen is er nog veel winst te behalen bij werknemers binnen de glastuinbouw. Als werkgever kun je veel doen om hierin te faciliteren. Als het als een gedeelde verantwoordelijkheid wordt gezien, is de kans van slagen het grootst.  

Veel werknemers komen pas in beweging als er een verandering plaatsvindt. De robotisering, telen op afstand, data gestuurd, dat zal mijn tijd wel duren. Beter in staat om mee te bewegen met veranderingen is jouw bedrijf als je dit voor bent. En weet wat je mensen kunnen.

Online Workshop: Talent ontdekken en benutten

Tijdens de inspiratiedag ‘Groeien in je werk’ op 10 juni is het mogelijk om de workshop ‘Talent ontdekken en benutten’ (door James Loopbaan) te volgen. Deelnemers leren hun talenten kennen en krijgen praktische handvaten over hoe ze die kunnen inzetten in hun werk.

Werknemers hebben vaak meer veranderingen voorbij zien komen dan ze in de eerste instantie denken. En hebben ook veel meer kwaliteiten ingezet dan ze vaak denken. Wat zijn de veranderingen in werk in de nabije toekomst? De workshop start met een leuk kijkje in de toekomst.

Online

Online dus dit keer. Aan de hand van een aantal concrete vragen neemt de trainer je mee om meer van jezelf te ontdekken. Noem eens 5 dingen die je nog zou willen leren? Wat zou je kunnen doen om deze sterke punten beter in te zetten? Dat zijn de vragen die de revue zullen passeren.

Het is een workshop van 45 minuten dus bedoeld om een eerste aanzet te geven en er daarna verder mee te gaan. Zelf, of met behulp van HR of Kasgroeit.

In deze tool staat informatie voor werknemers over hoe ze zelf in gesprek kunnen met hun leidinggevende over hun ontwikkeling.

Voor werknemers waarin jij potentie ziet is dit een mooie workshop om aan te bieden.

Meld je nu aan voor deze workshop op 10 juni van 14.30 – 15.30 tijdens de online inspiratiedag!