nieuws

Nieuws

Eerste cursussen branche-erkend

22 maart 2013

Het bestuur van Kas groeit heeft op 20 maart 2013 de eerste cursussen voor medewerkers in de glastuinbouw het predicaat branche erkend gegeven. Hiermee krijgen medewerkers en ondernemers de garantie dat deze cursussen van goede kwaliteit zijn.

Kas groeit onderneemt verschillende activiteiten om de ontwikkeling van medewerkers en ondernemers te stimuleren en faciliteren. Een onderdeel hiervan is advies bij de selectie van die opleidingen of cursussen die het beste passen bij de ontwikkelvraag van de medewerker. Om ervoor te zorgen dat de opleidingen en cursussen niet alleen inhoudelijk maar ook qua opzet goed zijn heeft Kas groeit een kwaliteitsstandaard ontwikkeld. In deze kwaliteitsstandaard worden eisen gesteld aan de inhoud en de aanpak van de cursussen. Daarnaast wordt jaarlijks de tevredenheid van deelnemers en ondernemers over de cursus en de opleider in kaart gebracht. Een cursus die voldoet aan de criteria krijgt het “Branche erkend” stempel van Kas groeit.

Op 20 maart zijn 27 teelttechnische en management cursussen van Lentiz Cursus & Consult, Clusius College, Citaverde Bedrijfsopleidingen en Helicon branche erkend. Komend najaar zal van aanvullende teelttechnische cursussen  en cursussen op het gebied van techniek, logistiek en kwaliteitszorg bepaald worden of deze het kwaliteitsstempel kunnen krijgen.