nieuws

Nieuws

Een heel klein lichtpuntje

Een heel klein lichtpuntje
19 maart 2020

Mijn plan was om een blog te schrijven over de toekomst van de tuinbouw, waarin ik vooruitkeek naar 2025. Ik was al begonnen en had een mooi plaatje geschetst over de toekomst van arbeid, mechanisering en leren. Maar nu met al deze ontwikkelingen rondom Corona staat de wereld even op zijn kop. Het gaat me aan het hart als ik zie wat er gebeurt in de glastuinbouw.

Alle planten halve prijs

Gisteren was ik nog even in de bloemenwinkel waar ik jarenlang gewerkt heb. Op een bord buiten stond: Alle planten halve prijs! De bloemenhoek was ook een stuk leger dan normaal. De onderneemster gaf aan liever alle handel te verkopen voor een klein prijsje, dan straks alles weg te moeten gooien bij een eventuele winkelsluiting. Ze zag echter nog wel een lichtpuntje dat ik met jullie wil delen. Het aantal online orders voor bloemen en planten was de afgelopen dagen flink gestegen. Deze orders gaven haar en de rest van het personeel energie om door te gaan.

Lichtpuntjes nodig

Ik realiseer me dat de stijging van online verkoop slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Het kan het wegvallen van de export natuurlijk niet opvangen, maar het is in ieder geval iets. Elk lichtpuntje is er één en die lichtpuntjes hebben we hard nodig.

Ooms en tantes bloemen sturen

Op social media komen nu allerlei initiatieven voorbij met de oproep om bloemen en planten te kopen ‘#Flowerpower’. Deze oproep bracht me op een idee. Als ik nu al mijn oude ooms en tantes, die intussen allemaal tot de risicogroep behoren en de deur niet meer uitkomen, een bloemetje of plantje stuur. Dat werkt aan drie kanten positief, zowel voor de winkelier, familie en de kweker. Hier ga ik mee aan de slag! Wie volgt mijn voorbeeld?

Wil je in gesprek met Jolanda Rosloot? Neem contact op!