nieuws

Nieuws

Druk bezochte werkpleinen tijdens Kom in de kas

Druk bezochte werkpleinen tijdens Kom in de kas
11 april 2019

Druk bezochte werkpleinen tijdens Kom in de kas

Tijdens Kom in de Kas zijn in 12 verschillende regio’s werkpleinen ingericht. Kasgroeit, het UWV en werkgevers uit de regio gingen in gesprek met bezoekers die interesse hadden om te werken in onze sector. Glastuinbouwvacatures uit de regio werden gepresenteerd op een wand en er werden op een groot scherm video’s vertoond over de verschillende functies in de glastuinbouw.

Een van de deelnemende regio’s is Greenport Arnhem Nijmegen. De regio organisatie heeft voorafgaand aan Kom in de Kas voor publiciteit gezorgd in de lokale media. Dit heeft geholpen. De eerste bezoekers melden zich gelijk ’s ochtends vroeg en hadden zich goed voorbereid. Met hun CV in de hand kwamen ze langs. Anderen werden weer gestimuleerd door een vriend of vriendin:  “Ga eens met ze praten, werken in de tuinbouw is uitdagender dan werken in de logistiek”.  Maar ook statushouders met hun ‘buddy’ kwamen even een kijkje nemen. Bij deze mensen is het eerste zaadje geplant.

Er zijn tijdens Kom in de Kas ook al concrete matches tussen bedrijven en werkzoekenden gemaakt.  Een vader zocht een andere baan voor zijn zoon die werkzaam is in de melkveehouderij. Voor deze potentiële kandidaat is inmiddels het eerste sollicitatiegesprek ingepland.

Kortom, Kasgroeit is zelf tevreden over de resultaten, mede gebaseerd op de reacties van de ondernemers. Glen van Karmaplant: “ik heb in ieder geval twee interessante kandidaten gesproken, dus voor mij was de dag een succes”. Op het werkplein in Bemmel wisselden de ondernemers met vacatures elkaar af. Zo konden potentiële kandidaten gelijk kennis maken met de werkgevers.

Heb je ook een vacature of wil je een open dag organiseren? Wij helpen je graag om er een succes van te maken. Neem dan contact op met www.kasgroeit.nl, info@kasgroeit.nl.