nieuws

Nieuws

De nieuwe campagne van Kas groeit: Werk verandert, verander mee!

de-nieuwe-campagne-van-kas-groeit-werk-verandert-verander-mee
11 juni 2015

De maatschappij verandert, de mens verandert, technologie verandert en daardoor ook de invulling van ‘werk’.  En daarbij een zeer intensieve is er een concurrentiestrijd gaande, waarbij gestreden wordt om de steeds kritisch wordende klant. Hoe bereidt u zich voor op al die veranderingen? Lees verder…

 

Het werken van nu is niet meer te vergelijken met hoe het ‘vroeger’ ging.

Alles verandert, het is niet meer zo als vroeger. Ik hoor het mijn vader nog zeggen. Mijn vader, geboren in 1927, heeft heel wat meegemaakt. De introductie van antibiotica. Maar ook technologische ontwikkelingen zoals de komst van de gloeilamp, computers en de telefoon. Wij waren één van de eersten met een telefoon thuis, de hele buurt kwam bellen. Nu ben je overal waar dan ook bereikbaar.

 

De opkomst van massaproductie in lage loon landen, wat voor invloed heeft dat wel niet op arbeid gehad? Er zijn beroepen verdwenen maar ook weer nieuwe bijkomen.

Wat dacht ik u van de komst van aardgas begin jaren vijftig. Wat heeft dat voor de tuinbouw betekend?  Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Als ondernemer moet je continu inspelen op veranderingen. Medewerkers moeten zich afvragen of ze over vijf jaar nog wel steeds hetzelfde werk kunnen blijven doen.  Employability  (brede inzetbaarheid) is waar het om draait. Maar hoe pakken we dat aan?

 

Nederland is een kenniseconomie. Door ons te blijven ontwikkelen blijven we voorop lopen.

Medewerkers moeten met passie, in goede gezondheid en productief kunnen blijven werken aan een 67ste. Dat is voor zowel ondernemers als medewerkers een uitdaging en daar gaan we de komende tijd aan werken. Wij gaan aan de slag met veranderingen. Door middel van bedrijfsanalyses, masterclasses, Kas loopbaancafés en de vaste rubriek op Facebook: “Kas groeit, en jij?” gaan we daar werk van maken.

 

Anneke Postma, Kas groeit