Nieuws

Stagiairs wandelen niet vanzelf je bedrijf binnen

De meeste stagiaires wandelen niet vanzelf je bedrijf binnen
6 mei 2021

Je moet er wel het nodige voor doen! Meer dan 50% van de studenten vindt het moeilijk om een stageplek te zoeken en het eerste contact te leggen. Door de huidige pandemie is het nog lastiger. Soms lukt het via school. Als werkgever moet je dan wel contact hebben met deze opleider. Niet iedereen heeft dat. Wat zijn belangrijke en simpele dingen die je kunt ondernemen om de juiste stagiair te vinden?

Gebruik je netwerk

Er zijn ook andere manieren om in contact te komen met potentiële stagiaires. Via je netwerk kun je in contact komen met studenten. Dit kan via social media. Maar ook je huidige medewerkers hebben een groot netwerk. Veel stages worden via via ingevuld.

Leef je in

In ieder geval komen de studenten niet vanzelf naar je toe. De meesten vinden het best wel spannend om je rechtstreeks te benaderen. Daarom moet je aanbod voor een stageopdracht aantrekkelijk maken en contact maken zo simpel mogelijk. Neem daarbij de doelgroep in gedachte. Wat vinden zij aantrekkelijk?

Op 18 mei a.s. kun je deelnemen aan de online masterclass: Hoe vind ik de juiste stagiair? Tijdens deze masterclass geven we nog veel meer informatie en tips!

Meld je vandaag nog aan!