nieuws

Nieuws

De loopbaanvoucher wat levert het op?

de-loopbaanvoucher-wat-levert-het-op
4 januari 2017

Met behulp van de loopbaanvoucher kan een werknemer in gesprek met een loopbaancoach over zijn baan. Maar wat levert dit gesprek nu op voor de werkgever.

  1. Tijdens een loopbaanbegeleidingstraject komen medewerkers te weten wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en wat ze willen bereiken.
  2. Als een werknemer weet wat hij wil dan kan je als werkgever ook beter bekijken of dit te koppelen is aan de mogelijkheden binnen de organisatie.
  3. De werknemer ontdekt zelf wat er nodig is om zichzelf verder te ontwikkelen en is daarna ook gemotiveerder om met deze punten aan de slag te gaan.
  4. Onderzoek wijst uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van loopbaanbegeleiding stijgt, zelfs als de arbeidssituatie ongewijzigd blijft.
  5. Werknemers die aan de slag gaan met hun loopbaan komen zelf sneller tot een actieplan om onbevredigende werksituaties bij te sturen.
  6. Medewerkers voelen zich dankzij loopbaanbegeleiding gesteund in hun ontwikkeling. Dat versterkt hun motivatie en de band met het bedrijf.

De loopbaanvoucher kan worden aangevraagd via deze link. Voor vragen over de loopbaanvoucher neem contact op met Jolanda Rosloot 06 -301 080 92. J.rosloot@kasgroeit.nl


 

 De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.